ASUS представя нови ROG геймърски лаптоп дисплеи по време на Computex

Pinterest LinkedIn +

ASUS Republic of Gamers (ROG) анонсира нови гейминг лаптопи с 240Hz честота на опресняване с по-големи 17-инчови дисплеи заедно с множество 4K UHD панели, демонстрирани по време на Computex 2019 в Тайпе, Тайван. Премиум панелите предлагат първи по рода си скорост, прецизност и дълбочина на детайла, които определят бъдещето на гейминг машините. Те отиват отвъд рамките на съвременната технология, давайки на всеки, от състезателите по електронни спортове до създателите на професионално съдържание, визуално изживяване, което изглежда с невероятна острота и дава усещане за гладкост.


Само месец след пристигането на най-бързия 15.6-инчов панел на планетата в ROG Spring 2019 Collection, първият 17.3-инчов 240Hz/3ms дисплей дебютира в гейминг лаптопите за електронни спортове Strix SCAR III и Hero III. По време на Computex са предвидени технологични демонстрации с 4K UHD панели, включително 120Hz/3ms опция със 100% покритие на гамата Adobe RGB и AMOLED панел с висок динамичен обхват (HDR). 4K UHD дисплеите подчертават отдадеността на ROG към доставянето на най-доброто визуално изживяване, предоставяйки на сериозните геймъри, професионалните потребители и създатели на съдържание необходимите инструменти за ускоряване на съзидателността и продуктивността.


Първите 17ʺ 240Hz дисплеи


ROG са отдадени на това да останат в челните редици по отношение на дисплей технологията при геймърските лаптопи, подобрявайки собствените си рекорди за високи честоти, преминавайки границите на скоростта. През 2016, G752VS дебютира със 120Hz дисплей, който постигна два пъти по-висока скорост спрямо конкурентните лаптопи, запазвайки отлични цветове и ъгли на видимост. Това доведе до проект с гиганта в химическата промишленост Merck за разработване на нова течно-кристална структура способна да поддържа дори по-високи честоти, което доведе до пускането на първия в света 144Hz гейминг лаптоп – заместителят на десктоп компютри ROG G703. Отвъд подобрението в честотата на опресняване, 144Hz панелът съкрати времето за реакция от grey-to-grey пиксел до едва 7ms, почти 4-кратно намаление спрямо алтернативите по онова време. До 2018 времето за реакция падна до едва 3ms и беше достъпно във всички серии лаптопи на ROG.


Духът на иновацията доведе до демонстрация на ROG панел с честота на опресняване 240Hz в Strix SCAR II по време на CES в началото на 2019, задавайки нов стандарт за хардкор гейминг лаптопите и портативните системи за електронни спортове. Същият 15-инчов панел миналия месец се появи и в редица членове на ROG Spring 2019 Collection, включително новите Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502, Strix SCAR III G531 и Strix Hero III G531.


Сега Strix SCAR III G731 и Hero III G731 са първите с 240Hz/3ms дисплей при по-големите 17-инчови екрани. С видеокарта до NVIDIA® GeForce RTX™ 2070, която навлиза на територията на заводския овърклок благодарение на ROG Boost, те притежават достатъчна производителност за генериране на трицифрени нива на кадрите за сюблимно гладък геймплей в бързите игри и състезателни електронни спортове.


Високи честоти и висока резолюция


Дългогодишните партньори на компанията при панелите, AUO са разработили 4K UHD екран с честота на опресняване до 120Hz (4K120), която е двойно по-висока от тази при стандартните UHD дисплеи. ROG демонстрира този новаторски 15.6-инчов панел с модифицирана версия на ултра тънкия гейминг лаптоп Zephyrus S GX502.


4K120 дисплеят подчертава гъвкавостта на Zephyrus S както за гейминг, така и за създаване на съдържание. NVIDIA G-SYNC® технологията синхронизира честотата на опресняване на дисплея с тази на графичния процесор GeForce RTX 2070, премахвайки накъсването и изглажда флуктуациите в производителността за нормален геймплей. Времето за реакция от 3ms помага за поддържане на ясна картина при бързите игри, а подсветката от 400 nit подобрява видимостта при ярка околна светлина.


По отношение на креативността артистите могат да се възползват от широката цветова гама, която покрива 100% от цветовото пространство Adobe RGB, много по-широк обхват от стандартното sRGB. Панелът може също така да бъде заводски калибриран и валидиран по PANTONE®, гарантирайки цветовата точност за професионалисти и създатели на съдържание.


Пълна спектърна иновация


Разширявайки технологията при дисплеите в друга посока, ROG демонстрира и 4K UHD AMOLED панел в друга тестова машина Zephyrus S. Тази конфигурация има статична честота на опресняване от 60Hz, но освен това включва ултра бързо време за реакция от 1ms. HDR дисплеят предлага съотношение на контраста 80,000:1, постигайки дълбоки и богати нива на черния цвят. Той покрива 100% от цветовото пространство DCI-P3, което е често използвано при снимането на филми, превръщайки експерименталната машина в подходяща за видео обработка. С осем бита на канал плюс още два чрез „dithering”, дисплеят може да постигне над милиард индивидуални отенъка.


Благодарение на това, че панелът е толкова лек, покриването му със защитен слой от стъкло се отразява минимално на цялостното тегло на лаптопа. Комбинацията от AMOLED и стъкло е с малко по-тежка от матираната TFT алтернатива.


Гъвкавост на дисплея


Специални издания на новопредставените ROG Zephyrus S GX531 и GX701 предлагат HDR дисплеи чрез традиционната TFT технология. При 144Hz и 3ms, техните Full HD панели смесват огромни скорости с VESA DisplayHDR 400 сертификация. Въпреки, че софтуерната поддръжка все още е донякъде ограничена поради липсата на единен API за висок динамичен обхват, тези водещи дисплеи предлагат над милиард цвятa благодарение на мощна подсветка с локално затъмняване в 16 индивидуални зони.


Богат на детайли 4K UHD дисплей е наличен и в ROG Mothership, който се присъединява към HDR Zephyrus лаптопите в щанда на ROG по време на Computex 2019. Революционната изправена конструкция е налична с 4K UHD панел, който се опреснява при до 60Hz с G-SYNC. Подобно на 4K120 технологичната демонстрация, панелът покрива 100% от цветовото пространство Adobe RGB, което го прави особено подходящ за видеографи, които искат да редактират нативно 4K UHD кадри.


За графичните професионалисти, които работят със стандартното цветово пространство sRGB, ROG Spring 2019 Collection предлага множество модели със заводско калибриране, което гарантира цветовата точност. Zephyrus S GX502, GX531, GX701 и Zephyrus M GU502 могат да бъдат конфигурирани с PANTONE Валидирани панели и всички освен GX701 са налични със скорости до 240Hz с 3ms време за реакция.


Вижте бъдещето на панелите за гейминг лаптопи


Най-новите ROG гейминг лаптопи предлагат сериозна функционалност както за състезаващите се геймъри, така и за креативните професионалисти. Представените в Taipei Nangang Exhibition Center, Зала 1, ROG Щанд M0810 устройства показват съвременни дисплей технологии, които вдигат летвата за мощните гейминг лаптопи и хибридните работни станции.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.