ASUS представя VivoBook S14 и S15

Pinterest LinkedIn +

ASUS представи VivoBook S14 (S431 / S432) и VivoBook S15 (S531 / S532), комплект ултра портативни лаптопи, които включват иновативния допълнителен сензорен екран ASUS ScreenPad™ 2.0, който подобрява продуктивността, както и пет нетрадиционни цветово-блокиращи завършека. Те добавят щипка персоналност към мобилната производителност и могат да допаднат на по-младата аудитория. Гладкото метално шаси включва уникални дизайнерски елементи и ErgoLift панта за удобно писане.

Тези лаптопи разполагат с NanoEdge дизайн на дисплея с четири безрамкови страни, който им придава по-компактни размери и потапящо зрително изживяване благодарение на до 88% съотношение екран-тяло. Задвижвани от до Intel® Core™ i7 процесори и отделни карти NVIDIA® GeForce® MX250, тези преносими компютри включват и до 1TB PCIe® SSD. Те са и първите модели в серията VivoBook с инфрачервена (IR) камера и Wi-Fi 6 (802.11ax).

Подобрена продуктивност с ASUS ScreenPad 2.0

VivoBook S14 и VivoBook S15 са първите в серията, които разполагат със ScreenPad 2.0, най-новата версия на иновативния допълнителен сензорен екран, който подобрява продуктивността и изживяването. Благодарение на новия софтуер ScreenXpert, ScreenPad 2.0 вече разполага с по-голям 5.65-инчов сензорен екран, който предлага много нови функционалности и ползи. Този интерактивен допълнителен екран подобрява продуктивността, позволявайки постигането на по-ефикасен работен процес. Той включва колекция от удобни решения на ASUS, които подобряват продуктивността: Quick Key дава възможност за автоматизация на сложни комбинации от клавиатурата чрез едно докосване, Handwriting за естествен процес на въвеждане на текст и Number Key за бързо въвеждане на данни. Преработеният интерфейс, наподобяващ този при смартфоните, е по-интуитивен за подобрена лекота при употреба. Външните разработчици могат също така да използват предоставения от ASUS API за оптимизиране на софтуера си и подобряване на потребителското изживяване за ScreenPad. Хардуерът вече е по енергийно-ефективен от предшественика му, позволявайки постигането на 2.5X по-дълъг живот на батерията при работа със ScreenPad.

Дизайн, който се противопоставя на обикновеното

VivoBook S14 и VivoBook S15 имат метални шасита със завършек в Moss Green (зелен), Punk Pink (розов), Cobalt Blue (син), Transparent Silver (сребрист) или Gun Metal, като всеки от тези цветове включва допълващи акценти, които придават отличителен „цветово блокиращ“ дизайн на лаптопите. Вдъхновеният от природата Moss Green е съчетан с акценти в Energetic Orange (оранжево), които показват изследователския дух, докато уличният стил на Punk Pink версията включва елементи в зелено, които представляват бунтарската жилка на по-младото поколение, което не се страхува да застане зад вярванията си. С цел да допаднат на по-младите, това са първите серии VivoBook, които включват логото VivoBook на капака си, а той е с текстурирано покритие, подчертаващо допълнително различния подход на серията. Налични са също така сложни краски на дизайна, като вдъхновени от плетките отвори за охлаждащата система и говорителите отдолу на конструкцията.

NanoEdge дизайнът на дисплея допринася за по-компактните корпуси на VivoBook S14 и VivoBook S15. При тегло съответно от едва 1.4 кг и 1.8 кг, те лесно могат да се поберат в раница или чанта, което ги прави подходящи за потребителите, които често са в движение.

Функционалности улесняващи потребителя

Четиристранно безрамковите NanoEdge дисплеи правят възможно постигането на рамки с дебелина до 5.2 мм и 88% съотношение екран-корпус при VivoBook S14 и VivoBook S15, давайки по-потапяща картина за работа и забавления. Пантата ErgoLift повдига клавиатурата под ъгъл с 3.5°, предоставяйки на потребителите по-голямо удобство по време на писане; конструкцията ѝ от един блок води до много по-добра издръжливост на пантата.

Наличната технология от Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) доставя супер бързи мрежови скорости, които са с до 3X по-високи от Wi-Fi 5 (802.11ac), 4X по-голям мрежови капацитет и 75% по-ниска латентност, съкращавайки трансфера на големите 4K видео файлове с до 70%. Вградената IR камера предлага вписване без докосване чрез разпознаване на лицето: съвременната биометрична система работи безпроблемно с Windows Hello, позволявайки на потребителите да събуждат лаптопите си и да се логват само с поглед. Освен това сертифицираната от Harman Kardon звукова система предоставя несравним висококачествен и детайлен звук.

Ознаменувайки уникалността

VivoBook S14 и S15 включват също стикери с уникални дизайни и фрази, които пасват към всеки от различните цветове на VivoBook, позволявайки на по-младите потребители допълнително да персонализират своя VivoBook.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.