Assassin's Creed: Revelations

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън - приключенска игра Година: 2011 Разработва: Ubisoft Издава: Ubisoft Платформа: PC | PS3 | Xbox 360

Макар, че носи името Revelations (Откровения), не очаквайте много отговори на повдигнатите в предходните части на серията въпроси в четвъртото поредно издание на Assassin's Creed. Пети епизод ще има, като Ubisoft вече работят по него, така че и този път ще трябва да се задоволите с доза "още от същото".

Иначе казано - Revelations ще допадне безкрайно много на всеки, който серията вече е успяла да спечели на своя страна като фен, и надали ще промени отношението на играчите, които до момента не са успяли да познаят в Assassin's Creed "своята" игра.

Четвъртото издание на сагата прави това, което може най-добре – полира до съвършенство познатата ви от предните части геймплейна формула от битки, покушения и акробатика, като премахва много от несъвършенствата на предшествениците си, без да добавя нови.

За съжаление, много от дразнещите моменти в предните Assassin's Creed игри са си останали на мястото, като може би най-досадните са свързани с все още прекалено големия брой безсмислени странични мисии, които с нищо не допринасят за обогатяване на игралното преживяване.

След десетата такава задача ще изгубите интерес към тях и вероятно ще се концентрирате само и единствено върху основната сюжетна нишка.

За щастие, точно там играта блести със силна собствена светлина. Създадена от един куп дъщерни Ubisoft студиа, Revelations довежда до финал историите на двамата досегашни герои – Ецио Аудиторе и Алтаир Ибн Лаахад.

Разказът отново ще ви отведе до ранното Средновековие и късния Ренесанс, поднасяйки ви равни порции от житейските перипетии на персонажите. Някъде в общия микс ще се мерне и първопричината за всичко това – Дезмънд Майлс, който е в кома, лутайки се из собствения си объркан ум в опит да запази здравия си разсъдък.

Ubisoft най-после са намерили точната формула за поднасяне на историята и в Revelations всичко си идва на мястото. Mакар, че основният сюжет е свързан с приключенията на Ецио в Константинопол, поел по следите на тайните на Ордена на асасините, историята често ще ви пренася във времето на Кръстоносните походи, за да ви покаже избрани моменти от живота на Алтаир.

Резултатът е игра с неповторим вътрешен ритъм, която със сигурност няма да ви доскучае и винаги ще намира нещо ново, с което да ви изненада, развлича и интригува.

Отново сред най-силните страни на геймплея са динамичните мини мисии в стил "Принцът на Персия", които този път са свързани с намирането на Ключовете за библиотеката на Алтаир – тайнствено хранилище за съвкупното познание на Асасинския ордер, в което Ецио се опитва да проникне.

Друг огромен плюс на играта са на вид дребните, но съществени промени в интерфейса, бойната система и навигацията в комплексната градска среда – в случая пресъздаденият по невероятен начин ренесансов Константинопол.

В тази връзка, визията на играта продължава да е все така зашеметяваща и сред най-добрите примери за това как би следвало да изглежда едно съвременно гейм заглавие.

Сраженията вече са много по-лесни и интуитивни, а към и без друго богатия инструментариум на Ецио е прибавена и специална кука за захващане (която може да ви напомни за прословутия bathook на човека-прилеп).

Любопитна добавка е и новата мини игра, която силно наподобява Tower Defence. Тя е свързана с отбрана на тайните квартири на Ордена, които Тамплиерите от време на време ще се опитват да завладеят. Почиваща на много простички правила, тя ще ви омръзне сравнително бързо, но е интересен детайл, допринасящ за геймплейното разнообразие.

Отново е наличен и мултиплейър режим, който в Revelations е допълнително разширен и предлага дори собствен сюжет, който ще ви даде възможност да научите повече за съвременния Орден на Тамплиерите.

Обобщавайки в едно финално изречение: Revelations е поредната дяволски добра Assassin's Creed игра – динамична, забавна, визуално впечатляваща и интересна. Ако сте почитател на серията, Revelations е просто задължителна.


Сподели.