Ubisoft отново разгневиха геймърите: Ghost Recon Online вместо Future Soldier за PC

Pinterest LinkedIn +

След като не се появи нито през първото тримесечие на 2011 г., нито през второто, съгласно направените анонси, Ghost Recon: Future Soldier вече има официална дата на издаване – 6-9 март 2012 г., но се оказва, че това не касае PC потребителите, тъй като четвъртото заглавие от Tom Clancy's Ghost Recon сериите няма да има порт за тази платформа.

Вместо това, нейните потребители ще трябва да се задоволят с Ghost Recon Online – free-to-play мултиплеър шутър с перспектива от трето (и първо при прицелване с оптика и от прикритие) лице, разработван от Ubisoft Singapore не само за PC, но и за предстоящата Wii U, което подобно на Future Soldier също няма да излезе преди края на 2011 г. В момента играта се бета тества от ограничен брой играчи във Франция и Германия, а до няколко месеца достъп до нея ще придобият и оторизираните за целта бета тестери на Острова.

Въпреки че ще е сходна с Future Soldier, GRO ще има известни недостатъци като липсата на сингълплеър кампания например, а според разгневените от новината PC геймъри, с които Ubisoft водят открита война, заклеймявайки потребителите на тази платформа заради масовата практика да се сдобиват с игри през нелегалните торент тракери, няма да е и безплатна.

Още когато обявиха това заглавие, Ubisoft назоваха като модел на монетизация т. нар микротранзакции, чрез които играчите ще могат да наемат определени оръжия за определен период от време. Точно този модел обаче е наричан от геймърите p2w (pay-to-win, или преведено на български – плати-за-да-спечелиш). Нещо повече –

Ubisoft твърдят, че изобщо не са анонсирали PC версия на Future Soldier и че "Ghost Recon Online е еквивалентът на играта за PC", а съществуват достатъчно доказателства за противното. "Когато започнахме работа по Ghost Recon Online, бяхме водени от мисълта за Ghost Recon: Future Solider; да направим порт на играта по класическия метод, без каквото и да било задълбочаване, тъй като знаем, че 95% от потребителите ще я изпиратстват", обяснява старши продуцентът на Ghost Recon Online Себастиан Арно.

Преди броени дни Ubisoft обявиха, че по същата причина сървайвъл екшънът I Am Alive също няма да има PC версия. Освен за PS3 и Xbox 360, Future Soldier, чието действие се развива в близкото бъдеще, че бъде издадена за Wii, Nintendo 3DS и PlayStation Portable (под заглавието Tom Clancy's Ghost Recon Predator).

Сподели.