Аспарух и битката при Онгъла оживяват в зрелищен рок спектакъл

Pinterest LinkedIn +

Историята и добрата музика се срещат на едно място в най-новия рок театър "Аспарух – битката за Онгъла". Можете да се насладите на зрелищния спектакъл на 4 май в Sofia Live Club от 20:00 ч.

Шоуто съдържа всички познати елементи на класическата оперета, но с тази особеност, че аранжиментите на песните са в рок вариант. Действието ни връща през 680 година в местността Онгъла в делтата на река Дунав. Сблъскват се армиите на Източната Римска империя (позната като Византия) и тази на българите. Изведени са образите на император Константин, кан Аспарух, византийския генерал Фока, дъщеря му Ирина и българския духовен жрец Енох.

В драматизацията са залегнали нови научни данни от нашето далечно минало, които Българската академия на науките в момента залага в образователната ни система. Като например фактите за старата религия на българите, религията на "звездобройците", което дава обяснение за създадения от българите древен слънчев календар, за добрите съюзни отношения на императорите Констанс и Ираклий с кановете от рода Дуло.
 
Най-характерната особеност на спектакъла е фактът, че артистите, които изпълняват тези роли, едновременно с това изпяват и изсвирват музикалните партии.
 
В събитието участват Станислав Пандин, Христо Гьошарков, Мария Дойчинова /Вероника Георгиева/, Симеон Ангелов и Симеон Христов. Билетите са на цена от 10 лв. в мрежата на Ивентим, а в деня на концерта ще се продават на цена от 15 лева.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.