Асоциация на българските киносалони поиска оставката на културния министър

Pinterest LinkedIn +

Представители на Асоциацията на българските киносалони поискаха оставката на Боил Банов заради отменянето на всички публични и културни събития. Това се наложи във връзка с появата на коронавируса у нас.

Оттам критикуват мерките, предложени от министъра на културата, и посочват, че трябва да се приложат алгоритми, които свързват пряко броя на заболелите със забрана за струпване на определен брой хора на обществени места.

Според тях трябва също така да се разработи алгоритъм до какъв брой хора могат да бъдат допускани и при какви ограничения – например може да бъде задължително между зрителите да се оставя по една празна седалка.

В отвореното писмо на асоциацията до властта и медиите се посочва още, че във всички градове изпълнението на новата заповед се извършва по неясен начин – правят се предписания от МВР, на което не е възложено изпълнение на цитираната заповед. А при запитване от тяхна страна към регионалните здравни инспекции "какво да правим" получават "вдигане на рамене" и липса на всякакъв документ.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.