Арт Лайн представи "Голямо тлъсто убийство", War Craft 2 и Spawn

Pinterest LinkedIn +

Във вторник популярното издателство за комикси "Студио Арт Лайн" направи медийна презентация на новите заглавия, които ще издаде през 2007 г. На пазара вече са заглавия като "Sin City 3: Голямо тлъсто убийство" от Франк Милър (Frank Miller), "Spawn" колекция, том 1 от Тод Макфарлейн и "War Craft 2: Сенки от лед" от Ричард Кнаак и Джае-Хван Ким.

Водещ на презентацията бе Христо Коцев, управител на "Студио Арт Лайн", който сподели, че третият том на "War Craft", направен по лиценз на най-популярната онлайн ролева игра, ще излезе в България заедно със световната му премиера.

"Очакват ни още три продължения на "War Craft", но все още нищо не е сигурно докато не подпишем договор", сподели Коцев. "Скоро за най-големите фенове ще има и играчки War Craft - фигурки на героите. Колкото до "Sin City", скоро ще дойде и четвъртият том. Освен това ще издадем и още един комикс от Франк Милър - "300".

На представянето бяха оповестени и няколко други предстоящи заглавия, между които на френският комикс "Блексед", който ще е на пазара около 15 февруари и "Г-н Карнавал Великопостни".


Снимка: Студио Арт Лайн

От "Студио Арт Лайн" обявиха, че ще сменят формата на комиксите, като ще наблегнат на големите формати - А4 и френски формат за сметка на малкия американски формат. Стемежът ще бъде да се правят още по-луксозни издания предимно с твърди корици.

Друго заглавие, което предстои да бъде реализирано на български, е комиксът "Тъмната кула" ("Dark Tower") по Стивън Кинг, първата книжка от който се очаква да излезе през април тази година.

На презентацията провела се в столичния магазин PLESIO беше представен и българският комикс "Плюш", който до 2-3 месеца ще бъде на пазара. Луксозната книжка с твърди корици ще има 44 страници и ще бъде във формат А4.
Сподели.