World of Warcraft: The Burning Crusade

Pinterest LinkedIn +

Жанр: MMORPG
Година: 2007
Системни изисквания: P3 1.4 GHz, 1GB ram, 7 GB HDD, Win XP, DX 9, 1x PC DVD
Произв/Изд: Blizzard

Нова доза от най-големия гейм-наркотик

В някой друг сайт ще можете да прочетете фул ревю на играта. В него съвсем прилежно авторът ще се впусне в дълги и описателни, почти научнопопулярни трели за това, което ще намерите в експанжъна. Естествено ще започне с предисторията на титана на Blizzard, преобърнал схващането дори на местните геймъри, че за игри може и да се плаща. За новите оръжия, които правят събираните с месеци предмети почти невалидни. За двете нови раси - дренаите и кървавите елфи. За супергъзарските летящи маунтове, струващи майка си и баща си. И естествено за новия континент и невероятното подобрение на иначе остаряващия графичен енджин.

Но като един невероятно проницателен автор от Avtora стигнах до следния извод: ти или до такава степен си погълнат от WoW, та чак чорапите ти миришат на елфи и орки, или просто не ти пука за целия франчайз. В първият случай каквото и да прочетеш тук, ще е недостатъчно. А и вече си минал през хиляди фен-страници, гайдове и форуми и не си излизал през последните две седмици от къщи (от официалната премиера насам). Във втория - каквото и да се напише едва ли ще го прочетеш, защото не ти е интересно. Затова ще си поговорим за друго.

Danger Zone!!!

Опасността да се зарибиш по WoW е голяма. Особено ако не се занимаваш с глупости като пиратски сървъри. Не, наистина, не си мисли, че това е играта, която можеш да поцъкаш половин час, след като се прибереш от работа или училище докато се прeтопли вечерята. Опиянението от магичния й свят е толкова всепоглъщащо, че попаднеш ли веднъж в прегръдката му, измъкването е много трудно.

Това е играта, държаща тотално първенство по хора, изритани от работа, любима и семейство. Защото трудно се задоволяват нуждите на шефа/жената/родата от 8 сутринта, когато до 7:30 си бил в Outlands да вдигаш нива. Забрави за бирата с приятели, освен редките събирания на гилдията. Във времето, в което няма да фармиш онър точки или продукти за колбички, ще рейдваш дракони и т.н. фентъзи сволоч.

Ако пред теб има избор между дисковете с WoW и спринцовка с твърд наркотик, по-добре посегни към спринцовката - за наркомани поне има клиники и все пак имаш шанс. Ако пък посегнеш към DVD-кутийката, то си приготви солидно количество кеш, за да си плащаш сметките следващите няколко месеца, докато не си на работа. Обади се на "котето" и му обясни че всичко е било много ОК, но никога не си искал сериозна връзка и е крайно време да си разшириш хоризонтите, да намериш себе и т.н. (и естествено вината не е в нея). Кажи на ваш'те че си на работа, кажи на шефа че си по семейни проблеми извън офиса за следващите 12 седмици, а на приятелите раздуй как те скапват от бач в работата. И си готов да цъкаш.

Всъщност причината за всички тези негативни ефекти е една - играта е безумно, мега, хипер... да де, схвана идеята.

Сайт: http://www.wow-europe.com/en


Сподели.