Ароматен винен кебап с кафяви печурки и прясна мащерка

Pinterest LinkedIn +

Виненият кебап е ястие, което всеки почитател на месото обича. Той съчетава вкуса на сочните домати, ароматния лук и крехкото свинско месо, за да се превърне в истински шедьовър на българската кухня. Днес ви представяме нашата гледна точка, а тя включва и прясна мащерка и кафяви печурки.

За продуктите: За винения кебап най-важно е хубавото свинско месо. То трябва да е прясно, крехко и да бъде почистено внимателно от ципите. Ние използваме крехко бон филе, което ни гарантира по-малко време за готвене и по-деликатно на вкус ястие.

Продукти:

-          свинско бон филе 500гр.

-          една глава стар лук

-          домати на кубчета 400гр.

-          черен пипер на зърна на вкус

-          сол на вкус

-          прясна мащерка

-          масло 50 гр.

-          7 кафяви печурки

-          1 връзка магданоз

-          1 чаша сухо червено вино

Начин на приготвяне:

Запържваме маслото и добавяме нарязания на ситно лук, след което прибавяме и наситнените гъби. Добавяме черен пипер на зърна и запържваме нарязаното и обезципено месо. Прибавяме и чашата червено вино, задушаваме под капак и посоляваме. Най-накрая слагаме и кубчетата домати. Сервираме с картофено пюре и мащерка.

Знаете ли, че:

Печурката е обявена за "Трюфела на 20-и век", a ние я обичаме не само заради невероятния ѝ вкус, но и заради полезните вещества и витамини, които съдържа. Печурката е богата на витамини PP, D и B12. Нещо повече – можем да си набавим необходимото за добрата функция на нервната ни система количество B12 само докато похапваме вкусни печурки. В рецептата днес предпочитам кафяви печурки, защото са по-ароматни и съвсем заслужено са ни любими. 

Сподели.