Ъпсурт, Графа и КариZма с най-много награди от БГ Радио. Рокендрол, Vip, голота и още нещо

Pinterest LinkedIn +

Вчера (26 март) БГ Радио връчи петите си Годишни музикални награди. На единодушно определената като впечатляваща церемония в зала 1 на НДК най-много пъти на сцената излязоха Ъпсурт, Графа и дует КариZма както заради изпълненията си на живо, така и като лидери по броя на наградите си.

И не без провокации от най-различно, в това число еротично естество, видни както за публиката в залата, така и за зрителите на канал 1, наблюдавали шоуто с начален час 20:30 ч. пряко.

Въпреки лидерството си в номинациите - общо 5, нула награди от БГ Радио е равносметката за Дони и Нети. Двамата излязоха на сцената на зала 1 само веднъж, на самия финал на церемонията, придружени от Мариана Попова, Любо от Те, Нина Николина и Графа, за да изпълнят специално създадената за шоуто композиция "Помощ, обичам те".


Дони и сборна формация на Наградите на БГ Радио Сн. Avtora.com

По две статуетки от общо 11 спечелиха Ъпсурт и КариZма, благодарение изцяло вота на публиката, генерирала чрез онлайн гласуване в сайта на БГ Радио болшинство гласове за тях съответно в категориите албум, текст, песен и дует/трио. Графа също си тръгна с две награди, втората от които обаче - БГ Композитор, гласувана от самата медия.

Освен тях награди бяха връчени на Марин (Star Academy), група ТЕ, Мария Илиева, група Сигнал, група I&I, а също и на фигуристите Албена Денкова и Максим Стависки - награда БГ Посланик по повод златото им от Световното първенство в Калгари.

За обявяването на номинираните и връчването на награда във всяка от категориите от БГ радио бяха поканили известни личности като балерината Маша Илиева, тенесистката Маги Малеева, телевизионерите Зуека, Рачков, Ники Кънчев, Мира Добрева, току що избраната за Мис България Славена Вътова и манекенката Диляна Попова, водещият от MTV Europe Джейсън и актьорите Христо Мутафчиев и Койна Русева. Последната представи номинираните и победителя в к-я БГ Изпълнител - Графа, който освен статуетка грабна от нея страстна целувка.


Група Те на Наградите на БГ Радио Сн. Avtora.com

Другите, демонстирали подобна интимност, бяха Галя и Миро от КариZма. Ексклузивно напуснала къщата на риалити шоуто Vip Brother, в чийто първи сезон участва, освен чувствата си, Галя разкри още част от тялото си, подобно на сцената Джанет Джексън-Джъстин Тимбърлейк, и новината, че дебютният албум на дуета ще е факт до "10 дни. Вземете го. Амин!"


Дует КариZма на Наградите на БГ Радио Сн. Avtora.com

Въпреки номинациите си, Дичо на се появи в залата, за сметка на манекенката Галя Литова, заела първия, маркиран с "Vip Brother" надписи ред.


Галя Литова на Наградите на БГ Радио Сн. Avtora.com

Новия си, само че втори студиен албум, анонсира и Мария Илиева, която беше първия изпълнител на сцената на церемонията, придружена в последствие от Графа. Освен тях концертно се представиха финалистката за Евровизия Мариана Попова, Руши Видинлиев, групите Те и D_2, Стефан Вълдобрев, КариZма, Антибиотика, Ъпсурт, както и няколко балетни формации, фолклорен инструментален и танцов ансамбъл, гост-музиканти и малък симф. оркестър.

За подкрепата на всички "там" (на финала на Евровизия в Атина) помоли след изпълнението си - единственото, за което сцената на зала 1 се завъртя на 180', Мариана Попова, докато Ъпсурт завършиха хита си "Колега" с реплика, включваща изречението "Извинявайте че сме единствените, които пееме на живо тая вечер". D_2 пък изсвириха на живо най-"тежкото" и с "жица" парче, въпреки че съответният жест с ръка показаха и много други, в това число избралия брит визията и със син пънк гребен като част от прическата си Руши Видинлиев.


Део - водещ на Наградите на БГ Радио Сн. Avtora.com

Огромна видеостена в дъното на залата, две от двете й страни, масиран "снеговалеж" от лъскави конфети и др. подобни допринесоха за атрактивността на шоуто, надминало идейно и като визия миналогодишното и това на повечето подобни досегашни български церемонии.

Носители на статуетки от Годишните музикални награди на БГ Радио 2006:

БГ Дебют 2006
Марин

БГ Група 2006
Те

БГ Албум 2006
Quattro - Ъпсурт

БГ Ипълнител 2006
Графа

БГ Изпълнителка 2006
Мария Илиева

БГ Песен 2006
Минаваш През Мен - Кариzма

БГ Дует/Трио 2006
Кариzма

БГ Текст 2006
3 в 1 /Неочаквано добра комбинация/ – Ъпсурт (Ицо Хазарта и Бат Венци)


БГ Откритие – определя се от екипа на БГ Радио
I & I
БГ Вдъхновител – определя се от музикантите
Сигнал
БГ Композитор – определя се от музикантите
Графа

БГ Посланик на световните шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки.

Сподели.