Apple представи iPhone 5S и бюджетния iPhone 5c

Pinterest LinkedIn +

Както се и очакваше, на конференцията си на 10 септември 2013 г. Apple представи не един, а два нови смартфона – наследника на iPhone 5 – iPhone 5S – и бюджетния iPhone 5c, които ще бъдат разпространени в САЩ и още няколко територии на 20 септември, а до края на 2013 г. – в над 100 държави.

По няколко думи за двете устройства, които ще работят под новата версия на операционната система на Apple – iOS 7.

Погледнат под цветната поликарбонатна опаковка (виж официалното видео по-долу), iPhone 5c има аналогичен хардуер с този на iPhone 5, в това число чипа A6, четириинчовия Retina дисплей и Lightning конектор, но батерията му е с увеличен капацитет, а редизайнът на антените му позволява покритието на повече LTE мрежи от всеки друг смартфон, твърдят от Apple.

В САЩ 16GB-товият модел ще може да бъде закупен при сключване на двугодишен договор за $99/$199 според количеството памет (16/32GB), а без договор цената му е $549. Предварителните поръчки стартират на 13 септември.

5S също ще се отличава външно от 5C с нови цветови нюанси, но запазва алуминиевия си корпус. Новите цветове на смартфона са сребърно, новото "космическо сиво" и златно.

Двете големи иновации при 5S са новият чип A7 - първият 64-битов SoC в мобилната индустрия, който е около два пъти по-бърз от своя предшественик и осигурява най-добрата графична производителност за смартфон устройство, и скенерът за пръстови отпечатъци, наречен Touch ID, който е решен под формата на пръстен около Home бутона на устройството.

Чрез Touch ID собственикът на 5S не само може да отключва устройството с едно докосване на пръста си (независимо под какъв ъгъл), но и да ауторизира редица дейности като закупуване на съдържание от iTunes, например.

Цените, на които iPhone 5s ще се предлага в САЩ (с договор), са точно със $100 по-високи от тези на 5c - $199/$299 за 16/32GB моделите и $399 за 64GB-вия.Сподели.