Антъни Бурдейн се е самоубил?

Pinterest LinkedIn +

Известният американски готвач, звезда на кулинарни телевизионни предавания и автор на много книги, свързани с ресторантьорския бизнес, се е самоубил, съобщава "Дейли мейл", цитирайки CNN. Той е бил открит мъртъв в хотелска стая във Франция, където е бил по повод снимките на пореден епизод от телевизионното си предаване. Подробности около трагичния инцидент не се съобщават.

"С извънредна тъга потвърждаваме смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Неговата любов към големи приключения, нови приятели, изискана храна и напитки, както и забележителните истории от целия свят го превърнаха в единствен по рода си разказвач на истории. Талантът му никога не спираше да ни изненадва и той много ще ни липсва. Нашите мисли и молитви са с неговата дъщеря и със семейството му в този труден момент", съобщиха в социалните мрежи неговите колеги от CNN тази сутрин. 

Антъни Бурдейн е роден на 25 юни 1956 г. в Ню Йорк, но израства в Лиония, Ню Джърси. По бащина линия той  е от френски произход – дядо му емигрира след Втората световна война в САЩ. Българските зрители го познават от предаването "Антъни Бурдейн: Без задръжки", излъчвано по кулинарния канал "24 Kitchen", в което водещият обръща внимание на странни, диви и направо скандални личности и места. "Независимо дали става въпрос за прясно заклана свиня в отдалечено панамско село, за сърфиране в Либерия или за приготвяне на ястие в Прованс, Южна Франция, Бурдейн просто обича приключенията", гласи краткото представяне на поредицата му.

От 1998 г. той е главен готвач на "Brasserie Les Halles" в Манхатън, специалист в изисканата френската кухня.

В първите години на кулинарната си кариера Антъни Бурдейн има издадени два криминални романа – "Gone Bamboo" (1997) и "Bone in the Throat" (1995). Той е сочен като един от добрите примери на преодоляване на зависимостта към хероин и кокаин.

Най-новият му проект е откриването на международен пазар за храна в Ню Йорк, който ще струва $60 млн. и ще бъде готов през 2019 г., като идеята идва от многобройните му пътувания до Сингапур.

Бурдейн е женен два пъти и има една дъщеря, родена през 2007 г. 

Сподели.