Антъни Бурдейн прави гигантски пазар в стил Blade Runner в сърцето на Ню Йорк

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният майстор-готвач, телевизионен продуцент, водещ, документалист, автор на книги, носител на Emmy и пътешественик с вкус към екстремното Антъни Бурдейн ще разкрие огромен пазар в сърцето на Ню Йорк, простиращ се на площ от близо 9300 квадратни метра.

Той ще се намира в току-що обновения търговски район SuperPier в Манхатън, разположен по протежение на и под река Хъдсън на 15th Str, и ще бъде вдъхновен от култовата sci-fi лента Blade Runner.

Емблематичната визия на пазара от антиутопичния шедьовър на Ридли Скот ще оживее и ще изпълни с глъчка, пушек, неонови светлини и океан от неустоими миризми Уест Сайд по някое време през 2017 година, за когато е планирано разкриването на SuperPier. Наскоро стана ясно, че близо 20 000 квадратни метра офисна площ са закупени от Google, а рекламното послание на структурата - Culture, Cargo, Chaos (Култура, карго, хаос) – дава допълнителна представа за концепцията, на чиято основа се изгражда този единствен по рода си комплекс.

"Идеята е да има стълпотворение от хора и хаос, защото така би трябвало да изглежда един търговски център от този тип. Трябва да активира едновременно всичките ви сетива, да цари по-голяма какофония, отколкото на типичните пазари (в Сингапур), подхранвана от многообразието от храни, стилове, миризми, вкусове и гледки", обяснява партньорът на Бурдейн – Стивън Уедър, който представи плановете за най-новото начинание на водещия на "Без задръжки" по време на Световния конгрес за улично хранене в Сингапур.  

International Food Market ще обединява фермерски пазар, сергии и будки за най-различни храни, скариден бар с площ 140 кв.м, пекарна, месарница, кръчма, чайна, сладкарница и открита бирария в азиатски стил, чието меню ще включва традиционни ястия като виетнамската супа фъ с оризово фиде и месо, пикантната супа лакса (разпространена в Сингапур, Малайзия), китайска супа с агнешко и др., наред с испанския специалитет Иберико (филе от свински бут), жарено месо от свински гърди и т.н.

И докато сме на кулинарна вълна:

Сподели.