Angry Birds Space

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Пъзел Година: 2012 Разработва: Rovio Издава: Rovio Платформа: PC | Mobile

Дали въобще има човек на планетата, който да не е играл Angry Birds или поне да не е чувал за нея? Тази малка шарена игричка с елементарен замисъл днес е по-голям феномен и от Бийтълс манията през 60-те.

Всъщност, тя вече е толкова популярна, че планетата й отесня и с последната си версия пое към... Космоса!

Да – конфликтът между злите прасета и гневните гарджета продължава с пълна сила, като този път бойното поле е цялата ни позната и непозната Галактика.

На новата обстановка се дължат и двете ключови иновации в играта: нулевата гравитация и така наречените „гравитационни кладенци”.

Тъй като самата идея за гравитацията е в основата на тази проста, но дяволски занимателна игра, пренасянето на действието й в Космоса ще ви постави пред куп нови, вълнуващи предизвикателства.

Макар от момента на появата си Angry Birds да може да се похвали с десетки различни версии, добавки и разширения, на практика Space e първото истинско, пълноценно продължение на играта.

Двете новости, променящи геймплея по доста забавен и оригинален начин, са част от Space още от самото й начало. Това означава, че в момента, в който стартирате новият Angry Birds, вашите птичи снаряди ще летят по съвършено права линия (в условията на нулева гравитация) и ще завиват по шантав, но безкрайно забавен начин, когато преминат край голямо небесно тяло – било то планета или просто луна.

В продължение на повече от 60 нива ще трябва да промените драстично стратегията си, приспособявайки я към новите условия на играта. Трудността, разбира се, нараства прогресивно с напредъка ви и често ще ви се налага да използвате гравитационното притегляне така, че да отклоните траекторията на изстреляните птички, за да поразите някоя група свинчовци „в гърба”.

По нататък дори ще трябва да изчислявате сложни курсове на движение включващи две и повече планети, а след това да се насладите на последвалият взрив и разпратените във всички посоки прасета, носещи се бавно и величествено в Космоса.

Към всичко това Rovio са прибавили и две нови птички, които в комбинация с новата "космическа" механика на играта превръщат Angry Birds Space в повече от достойно продължение на оригинала.


Сподели.