Angry Birds Championship излъчи първия шампион на България по трепане на анимационни прасета

Pinterest LinkedIn +

Студент по информатика във Великотърновския университет стана първият шампион на България по Angry Birds, спечелвайки най-напред регионалния турнир във Велико Търново, а след това и големия финал на турнира по хитовата игра на финландското студио Rovio Mobile, организиран от Nokia Bulgaria, който се проведе на централния вход на НДК на 31 август.

Иван Лазов приключи участието си в надпреварата с 283 980 точки – с около 1000 повече от актива на своя подгласник - Богомил Станчев от Гоце Делчев, който стигна до финала, след като спечели регионалния турнир във Варна.

С около 5000 точки назад, на трето място, се нареди една от двете представителки на нежния пол, безпощадни към прасетата, тероризиращи пилетата и тяхното бъдещо поколение - Рая Велинова от София. Втората - Илияна Стоянова, която участва в два от черноморските етапи (във Варна и Бургас), се класира на седмо място с актив от 260 130 точки.  

С отлично представяне приключи участието си и най-малкият финалист на Angry Birds – десетгодишният Павел Павлов, който спечели турнира в Пловдив.

Наградата за всеки от деветимата финалисти е смартфон Nokia X7, а голямата награда на Иван Лазов е 2 билета за Карнавала в Рио де Жанейро с осигурени полети в двете посоки, 7 нощувки, водач от туристическата агенция, екскурзия до Корковадо и др.

Сподели.