2011 MTV Video Music Awards: победителите, шоуто в Nokia Theatre

Pinterest LinkedIn +

При силно изразена доминация на артистите на световната музикална индустрия от нежния пол над тези от силния премина тазгодишната церемония по връчването на видео музикалните награди на MTV за 2010 година, предавана на живо от Nokia Theatre в Лос Анджелис в ефира на най-голямата музикална телевизия в света.

Изпълнителките с най-много номинации – Кати Пери (10) и Адел (7), очаквано спечелиха повече от една награди - Кати Пери - 3, включително топ наградата на вечерта "Видео на годината" (за Firework) и "Най-добра колаборация" (с Kanye West в E.T.), а Адел – 4, но не лично за нея, а за творците, работили по видеоклипа към Rolling in the Deep (режисьор, монтажист, оператор), както и Lady Gaga и Бритни Спиърс – по 2, като последната стана първият носител на специалната Michael Jackson Video Vanguard Award, а 25-годишната изпълнителка на Born This Way спечели надпреварата за "Най-добър видеоклип с послание".

Останалите четири номинирани кинематографични произведения в тази категория бяха Love the Way You Lie на Еминем и Риана (Rihanna), Firework на Кати Пери, Fuckin' Perfect на P!ink, Make It Stop (September's Children) на Rise Against и Mean на Тейлър Суифт.

Клипът към Rolling in the Deep на Адел е един от четирите победени кандидати за титлата "Видео" на 2010 година, наред с Make Some Noise на Beastie Boys, Grenade на Бруно Марс и Yonkers на Tyler, the Creator, който му спечели наградата за "Най-добър нов артист", в чиято надпревара участваха още Big Sean с колаборацията си с Крис Браун - My Last, Foster the People с Pumped Up Kicks, Kreayshawn с Gucci Gucci и Wiz Khalifa с Black and Yellow.


Tyler, Джъстин Бийбър, отличен с наградата за "Най-добър видеоклип на изпълнител" (за U Smile) и рокаджиите от Foo Fighters, чийто видеоклип към сингъла Walk им спечели Best Rock Video Award, са единствените изпълнители с XY хромозоми, чули имената си при обявяването на тазгодишните носители на 2011 MTV VMAs.

Дори в хип-хоп категорията, в която рапърите все така доминират, с конкуренцията на звезди от ранга на Kanye West и Lil Wayne се справи изгрялата през 2010 г. Nicki Minaj (със Super Bass).

Повече от гореизброените, в това число Lil Wayne, Lady Gaga, Адел, Kanye West в компанията на партньора си от The Throne – Jay-Z, Джъстин Бийбър, както и Pitbull, Бруно Марс и Бийонсе взеха участие в шоуто в Nokia Theatre, което за първи път нямаше водещ.

За сметка на това, повече от веднъж под прожекторите застана дребничкият духовен наследник на Дани Зуко (персонажът на Джон Траволта от "Брилянтин") Джо Калдероне, разкривайки подробности от връзката си с Lady Gaga и идолопоклонничеството си пред Бритни Спиърс, на която връчи почетния Moonman на името на Майкъл Джексън.

MTV VMAs 2011

Облечена в мръсна бяла тениска, широки черни панталони, обвита в дим от цигари и пушек машините на сцената, с черна, силно фиксирана коса, Lady Gaga предпочете своето ново алтер-его – Джо Калдероне, което участва в новия й видеоклип (към You and I) и краси корицата на новото издание на японския Vogue, след като миналата година заложи на фрапиращ тоалет от... говеждо месо.

Това обаче, се оказа недостатъчно, за да влезе в аналите на MTV като най-запомнящия се момент от тазгодишната церемония, тъй като Бийонсе използва участието си в шоуто не само, за да изпълни хита Love On Top от новия си албум "4", но и за да съобщи на целия свят, че очаква дете от своя съпруг, Jay-Z, показвайки променения профил на талията си. Подробности като дата на термина й и дали вече е известен полът на бебето предстои да бъдат обявени.

Въпреки присъствието й на церемонията, където изпълни баладата Someone Like You, с която откри шоуто на наградите Brit, не Адел, а Бруно Марс бе изпълнителят, удостоен с честта да представи своята интерпретация на песен на Ейми Уайнхаус (Valerie) в специалния сегмент, посветен на покойната британска звезда. Ръсел Бранд и Тони Бенет също отдадоха почитта си на петкратната носителка на Грами, която си отиде от този свят на 23 юли 2011 гoдина на 27-годишна възраст.


Сподели.