Angelina Jolie получи хуманитарна награда от ООН

Pinterest LinkedIn +

На официална вечеря, състояла се вчера (11 окт.) в Ню Йорк, 30-годишната актриса Анджелина Джоли (Angelina Jolie) е получила в присъствието на 700 дипломати и ВИП гости наградата за глобална хуманитарна дейност. Тя й е била връчена от Асоциацията на ООН в САЩ, информира AP.

Анджелина Джоли е била удостоена с високата чест в качеството си на посланик на добра воля към Агенцията за бежанци на ООН (АБООН). Тази дейност актрисата от филми като "Луди години" и "Първороден грях" упражнява от четири години.

Получавайки наградата, Джоли е казала, че хуманитарната дейност е "най-великото нещо в живота й" и се надява да съумее да удържи на обещанието, което е дала пред самата себе си, да направи всичко, което е по силите й, за да помогне на бежанците по целия свят. "Защото те заслужават усилията ни".

За ООН Анджелина Джоли е много повече от награждавана актриса, става ясно и от сайта на Асоциацията на ООН в САЩ. "Г-ца Джоли влага неизчерпаема енергия в своята работа като посланик на добра воля към АБООН. За изминалите четири години тя се срещна и разговаря лично с някои от най-онеправданите хора на планетата. В резултат на това техните гласове достигнаха до международните медии и младите хора по целия свят", е официалното изявление на Асоциацията по повод решението й да връчи тази награда на актрисата.

Анджелина Джоли е майка на две осиновени деца, спасени благодарение на нея от мизерия и ежедневна борба за живота си. По-голямато от тях е на 4 години и е от Камбоджа, а второто звездата осинови това лято при посещението си в Етиопия.

 Сн. AP

Сподели.