Андрей Кончаловски пристига за премиерата на "Лешникотрошачката 3D"

Pinterest LinkedIn +

По случай премиерата на филма "Лешникотрошачката 3D", Андрей Кончаловски ще пристигне у нас. Режисьорът ще присъства на официалната премиера на лентата - на 8 септември в Cinema City в София.

Ден по-рано, на 7 септември, Андрей Кончаловски ще открие седмицата, посветена на неговото творчество, в Дом на киното и след разговора му с проф. Александър Грозев пред публика, ще бъде прожектирана култовата му лента "Лустро" (2007). В следващите дни, в Дома на киното в столицата ще бъдат излъчени филмите "Дворянско гнездо", "Вуйчо Ваньо", "Романс за влюбени", "Кокошчица Ряба", "Домът на глупците".

Филмът "Лешникотрошачката 3D" е базиран на историята в едноименния балет на Чайковски. Лентата проследява деветгодишната Мери (Ел Фанинг), чиято Коледа е изпълнена с невероятни приключения, които започват с идването на обожавания от нея чичо Албърт (Натан Лейн), който й подарява вълшебна лешникотрошачка.

Новият приятел на Мери оживява и я взима със себе си във вълшебния свят, където играчките от коледното дръвче оживяват. Момиченцето скоро разбира, че фантастичното кралство е застрашено от Крал Плъх (Джон Туртуро). Така когато лешникотрошачката е взета за заложник, Мери и нейните приятели - вълшебните играчки, трябва да намерят начин да спасят дървеното приятелче и кралството, като разкрият тайната на злия плъх.

"В основата на сюжета е борбата между доброто и злото, характерна за всички приказки. Опитали сме се да постигнем артистичен дизайн, характерен за 20-те години, съчетан със съвременни ефекти - нещо, което наричаме 'ретро футуризъм'. Но най-големият ефект в един филм си остава емоцията, без нея всичко е само продукция", споделя Андрей Кончаловски.

Сподели.