Анди Съркис ще е Ам Гъл и в "Хобитът"

Pinterest LinkedIn +

Британският актьор Анди Съркис (Andy Serkis), който нашумя с ролята на Ам Гъл в трилогията "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings), ще се присъедини към новия проект на Питър Джаксън (Peter Jackson) – "Хобитът" (The Hobbit).

Заедно с него в лентата участие ще вземе и другата британска звезда от сагата – Сър Йън Маккелън (Ian McKellen), познат в нея като Гандалф.

Както е известно, "Хобитът" ще пресъздаде събитията, предхождащи тези във "Властелинът на пръстените", като отново е екранизация по едноименния роман на Дж. Р. Толкин. Първоначално се очакваше той да е режисиран от Гилермо дел Торо (Gullermo del Toro), но след неговото оттегляне от проекта, с реализацията му се зае новозеландецът Питър Джаксън.

Преди дни пък съгласие да се включи в каста даде и друго популярно име от Lord of the Rings – Илайджа Ууд (Elijah Wood), така че по-голямата част от актьорския състав на трилогията очевидно ще подпомогне и създаването на "Хобитът".

Очаква се снимките да стартират в Нова Зеландия през февруари, като филмът ще бъде разделен на две части. Първата ще се появи на екран в края на 2012 година, а втората – година по-късно.

Сподели.