Анди Съркис подписа за Rise of the Planet of the Apes 2

Pinterest LinkedIn +

Британският актьор и филммейкър Анди Съркис (Andy Serkis), най-известен с дигитализираните си превъплъщения в Ам-гъл от Lord of the Rings и Кинг Конг от едноименния римейк на Питър Джаксън, изпълняващ ролята на Капитан Хадок в The Adventures of Tintin и на гореспоменатия покварен хобит в предстоящия The Hobbit, ще повтори ролята си на свръх интелигентното шимпанзе Цезар от тазгодишния блокбъстър Rise of the Planet of the Apes в неговото продължение.

Издаден през август, оригиналният филм, явяващ се предшественик от гледна точка хронологията на събитията в цялата поредица за "Планетата на маймуните", дебютира под No.1 в северноамериканския боксофис и се задържа повече от месец в челната му десетка, генерирайки $175 млн. за целия си цикъл в кинотеатрите в САЩ и Канада, както и още над $280 млн. в интернационалния боксофис.

Според Metacritic, средноаритметичният рейтинг на лентата, заснета с бюджет от $90 млн., е 68/100, като много от критиците поставиха акцент в рецензиите си именно върху превъплъщението на Съркис, оценявайки го като най-достоверното и въздействащо екранно присъствие в нея (за някои дори достойно за Оскар).

Останалите известни имена в актьорския състав на Rise of the Planet of the Apes са Джеймс Франко, Фрида Пинто и Джон Литгоу, с които работи британският кинематографист Рупърт Уайът (Rupert Wyatt), направил режисьорския си дебют с отлично приетия The Escapist.

Подписвайки договор с Fox преди снимките на оригиналния филм, Уайът се е съгласил с клауза, задължаваща го да заеме същия пост при евентуална следваща продукция, ако бъде повикан, какъвто е и конкретният случай. Сценаристите Рик Джафа и Аманда Силвър също се приели предложението да продължат от там, докъдето са стигнали.

Без да разкриват точната сума, според The Hollywood Reporter, Съркис се е възползвал от факта, че в неговия договор не е имало подобна клауза и ще вземе хонорар, надвишаващ осезаемо този, получен за работата му по първия филм.

Сподели.