Приключенията на Тинтин (The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 107 мин. Режисьор: Стивън Спилбърг Сценарист: Стивън Мофат, Едгар Райт, Джо Корниш С участието на: Джейми Бел, Дaниeл Крейг, Ник Фрост, Саймън Пег Анимация, приключенски

За филма:

Окачествяван като "най-доброто, което компютърните технологии могат да предложат в момента", "Приключенията на Тинтин" е фаворит за техническите категории на церемонията по раздаването на наградите Оскар на Американската киноакадемия през 2012 година. Стивън Спилбърг е създал перфектната комбинация от екшън и комедия, за да не остави зрителя да скучае нито секунда.

И тъй като дистрибуторите у нас са решили да не дублират филма, можем да се насладим на оригиналния актьорски състав, в който изпъкват Джейми Бел (Jamie Bell), Анди Съркис (Andy Serkis), Ник Фрост (Nick Frost) и Саймън Пег (Simon Pegg). Даниел Крейг (Daniel Craig) също е убедителен като злодея в лентата.

Историята:

"Приключенията на Тинтин" е екранизация по едноименния комикс Les Aventures de Tintin от 30-те години на 20 век на белгийския художник Жорж Реми, по-известен с артистичния си псевдоним Ерже. Десетилетия по-късно, милионите фенове на Тинтин могат да видят заслужената му поява и на голям екран. Тинтин (Джейми Бел) - млад и любопитен репортер, кучето му Снежко и откачените детективи Томпсън и Томсън (британските комици Саймън Пег и Ник Фрост), се впускат в приказно, но и опасно приключение в търсене на съкровище, което носи древна тайна, а може би и страшно проклятие, скрито в макет на кораб. На пътя им се изпречва злият Иван Иванович Сахарин (Даниeл Крейг), който също се е добрал до част от тайната. Освежаващ и динамичен филм, който ще ви накара да напуснете киносалона с усмивка.


Сподели.