На сним. площадка на The Hobbit, уебизод 4: Триизмерното око на Питър Джаксън (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Седем месеца след старта на снимките на най-високобюджетната продукция в историята – игралната кино адаптация по романа "Билбо Бегинс, или дотам и обратно" от Дж. Р. Р. Толкин, създателят на филмовия франчайз за приключенията на хобитите и епичните събития в Средната земя - Питър Джаксън (Peter Jackson), публикува нов мейкинг от продукцията, в който разкрива детайли от триизмерната кинематография на The Hobbit.

Чрез Уебизод 4 от своя видео блог, току-що навършилият 50 години новозеландски филммейкър запознава аудиторията със своите дигитални камери, в това число 28 RED Epic, всяка от които си има име (четири от тях са кръстени на членовете на The Beatles – Пол, Джон, Джордж и Ринго).

В снимачния процес образът се заснема едновременно от 16 камери, чрез което се постига т. нар. стереоскопично 3D. Вместо с 24 кадъра в секунда, Питър Джаксън снима с 48 fps; резолюцията е 5K.

Мейкингът показва много сцени от бъдещия филм, който ще бъде издаден в две части (The Hobbit: An Unexpected Journey и The Hobbit: There and Back Again) по Коледа на 2012 г. и 2013 г.

Част от тях са заснети на зелен екран, а други - сред декори, като се разкриват и елементи от работата на художествените дизайнери на продукцията, какво е ежедневното облекло на Питър Джаксън, до каква степен Мартин Фрийман е влязъл в кожата на Билбо Бегинс и т. н.


Сподели.