Анакин Скайуокър с главна роля в новия филм на дъщерята на Клинт Истууд

Pinterest LinkedIn +

Канадският актьор Хейдън Кристенсен (Hayden Christensen), чието име, издаващо шведското му потекло, се свързва преди всичко с превъплъщението му в младия Анакин Скайуокър в Star Wars: Episode II - Attack of the Clones и Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, ще изпълни главната роля - на талантлив художник с рядко кожно заболяване, което му налага да се крие от дневната светлина, в предстоящата лента Battlecreek.

С режисурата на филма се е заела Алисън Истууд – една от петте дъщери на Клинт Истууд, който има седем деца от пет различни жени, която направи режисьорския си дебют през 2007 г. с драмата Rails & Ties, в която участват Кевин Бейкън и Марша Гей Хардън, а последвалите й изяви на големия екран бяха в качеството й на актриса (във филмите One Long Night, Once Fallen и предстоящия The Door).

Нейната актьорска кариера стартира през 1980 г., когато Хейдън Кристенсен още не е бил роден, с епизодична поява в комедийния адвенчър на нейния баща - Bronco Billy, който изпълнява главната роля и в следващия й филм – издаденият четири години по-късно Tightrope.

Първата актьорска изява на Кристенсен - малка роля в телевизионната поредица Family Passions, датира от 1993 г., когато той е 12-годишен и активно се занимава с тенис и хокей. До края на миналото хилядолетие той се снима предимно в продукции за малкия екран, докато през настоящия век няма нито една телевизионна роля.

Последният филм с участието на Кристенсен, номиниран за Златен глобус в годината на издаване на Attack of the Clones за играта си в романтичната драма Life as a House с Кевин Клайн, който е и негов ментор, е напрегнатият хорър Vanishing on 7th Street от 2010 г., в който си партнира с Танди Нютън и Джон Легуизамо.

Сподели.