"Джон Картър" - вдъхновението на "Аватар" и Star Wars идва на екран (БГ трейлър)

Pinterest LinkedIn +

В мрежата се появи дебютният трейлър на епичното приключение "Джон Картър" (John Carter). В продукцията, екранизация по творбата на популярния писател Едгар Райс Бъроуз, оживява първият екшън герой, станал прототип за куп емблематични образи в литературата, киното и комиксите.

"Принцесата от Марс" излиза в серия от 8 книги през далечната 1912 година и представя приключенията на едноименния персонаж на загадъчната и екзотична планета Барсум. Умореният от редица войни бивш капитан Джон Картър попада изненадващо и за самия него на прашната червена планета и се оказва замесен в конфликт с епични мащаби между жителите й.

Там той преоткрива своята човечност, осъзнавайки, че оцеляването на народа зависи от самия него.

Филмът, който ще се появи през 2012 г., ще отбележи 100-годишнината от появата на книжната поредица на бял свят, благодарение на Walt Disney Pictures и носителя на Оскар Андрю Стантън, който помним от култови за анимационния жанр заглавия като "Търсенето на Немо" и "Уол.И". В главната роля пък се превъплъщава сравнително непознатият канадец Тейлър Кич, на когото партнират доста по-познати имена като Лин Колинс, Доминик Уест и Уилям Дефо.

Те имат за задача да пресъздадат на екран мащабната творба, вдъхновила създаването на такива култови за седмото изкуство заглавия като "Аватар" на Джеймс Камерън и "Междузвездни войни".

Официалната премиера на "Джон Картър" по света и в България е на 9 март 2012 г., когато ще можем да го гледаме и в 3D и IMAX 3D формат. 


Сподели.