Amazon пуска собствена Android конзола до края на 2013 г. (Неофициално)

Pinterest LinkedIn +

Microsoft и Sony явно няма да са единствените високотехнологични компании, които ще пуснат нови гейм конзоли на пазара до края на 2013 г. Според сигурни източници, цитирани от Game Informer, в Amazon работят по Android-базирана система за видеоигри, която също ще се появи през тази година.

Тъй като информацията е непотвърдена, спряганата премиерна дата на устройството – 29 ноември (денят след Деня на благодарността, който е възприет за начало на коледния пазар), когато ще бъде отбелязан Черният петък, е неофициална.

Според източниците на новината конзолата на Amazon ще върви в комплект със собствен контролер и още при пускането й в продажба ще поддържа всички заглавия, налични в търговската платформа на компанията.

Предвид операционната й система и каталога от игри, конзолата на Amazon не може да бъде сочена като равноправен конкурент на Xbox One и PlayStation 4.

Системата, чиито продажби реално могат да бъдат повлияни от появата й в този период от годината, е Ouya – финансираната чрез Kickstarter първа Android конзола за домашен гейминг, която бе разпространена сред производителите на игри още в началото на 2013 г.

Нейната цена ще бъде $99, докато тази на конзолата на Amazon е неизвестна, подобно на хардуерните й спецификации.

Сподели.