Alpha a58 - новият бюджетен цифрово-огледален фотоапарат на Sony

Pinterest LinkedIn +

Новото попълнение в растящото DSLT семейство на Sony (камери, използващи уникална цифрово - огледална технология, при която огледалото е полупрозрачно) не идва като особена изненада за феновете на компанията. През последните години японският гигант ежегодно обновява ключовите си модели в този сегмент и Alpha a58 е логичният наследник на миналогодишният a57.

Подобренията в новата камера са сравнително малко на брой, но съществени. Екипиран с по-високорезолюционен сензор (20.1 МР срещу 16.1 в а57), а58 разполага с подобрен електронен визьор, използващ OLED технология и предлага по-висока скорост на серийно заснимане (впечатляващите 8 кадъра в секунда).

Всяка от тези иновации е добре обмислен ход на Sony. По-съвършеният електронен визьор например със сигурност ще зарадва феновете на DSLT камерите на компанията - за разлика от класическите DSLR модели те не могат да използват оптичен визьор за кадриране и значително по-високото качество на изображението, подобрените контраст, яркост и детайлност, осигурявани от OLED технологията, ще са добре дошли.

Камерата използва 15-точкова автофокусна система и е напълно съвместима с всички налични обективи, използващи A-байонет. Моделът вероятно ще се доставя с класически китов обектив с фокусно разстояние от 18 до 55 мм и ще предлага диапазон на светлочувствителност от 100 до 16 000 ISO.

Тъй като говорим за бюджетен клас камера, очаквано a58 предлага широк спектър от автоматични и полуавтоматични режими за снимане, подпомагащи по-неумелите и прохождащи във фотографията потребители - от Auto Object Framing (който ще ви е от полза при композиране на снимките) до SteadyShot INSIDE технология за оптична стабилизация, предотвратяваща замазването на фотографиите, когато снимате "от ръка" или бързо движещи се обекти.

В същото време камерата включва и пълноценен набор от "професионални" фото опции като възможност за изцяло ръчен контрол на експозицията, снимане в RAW и, разбира се, видеозаснемане във Full HD формат.


Сподели.