Младата певица Алма представя втората си песен

Pinterest LinkedIn +

Тя е само на 15, свири на пиано и китара и пише музика и текстове. Преведено от испански, името ѝ – Алма (Alma) – значи "душа". С произход, разделен на две между България и Англия, Алма намира любовта към музиката от малка чрез свиренето на различни инструменти. Започва да пее като на шега, да записва с телефона си собствени версии на любими парчета и да ги качва в профила си в Инстаграм. Там я забелязва един от най-добрите румънски продуценти и автори – Кристиан Тарчеа-Monoir, който се влюбва в пеенето и чара на 15-годишното момиче и настоява то да посети студиото му. Именно там се ражда първата ѝ песен "Perfect", създадена в съавторство между двамата.

Дебютната песен на младата изпълнителка престоява 16 последователни седмици под №1 в чарта за най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир, а освен това присъства в плейлистите на музикалния гигант MTV, придобива статус на суперхит в Полша и пробива в радио ефира на Русия, Румъния, Гърция и Турция.

Сега Алма е готова с втория си сингъл "Don't Know". Пак тя е автор на голяма част от музиката и текста, а до нея отново застава румънският продуцент Monoir, който я подкрепя от самото начало.

"След като направихме първия куплет, Крис ме попита как да наречем парчето. Аз просто му казах: "Don't Know" ("Не знам") и го повторих няколко пъти, а той като на шега веднага задрънка на пианото и направи рефрен от моето "don't know". Много се смяхме", споделя певицата.

Видеото на "Don't Know" е снимано в изоставен столичен квартал и голям супермаркет, който бива изцяло преобразен за целите на видеоклипа. За да се пресъздаде апокалиптичната обстановка в късните часове на нощта, дизайнерите изпразват рафтовете и изсипват половин тон пръст и 7 чувала изсъхнали листа навсякъде по пода на магазина, а после като с магическа пръчка връщат всичко на мястото му и не оставят следи. Режисьор на видеото е Димитрис Георгиев.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.