Александра Раева: "Да се съблека за Playboy? Не, моята сила е в музиката и модата!"

Pinterest LinkedIn +

След дълго музикално затишие за сметка на модните си занимания обаче, певицата Александра Раева е готова с последния си солов сингъл - "Baby (What About)". Песента е създадена за лейбъла Universal France, което й отрежда място в компилации, редом до артисти като Robbie Rivera, Bob Sinclar и др.

Avtora.com се свърза с Александра Раева, за да разбере на какво се дължи продължителното й отсъствие от музикалната сцена, както и подробности около нейните ангажименти, свързани с модата.

Любомила Бучинска: С кои музиканти работихте по песента "Baby (What About)"?

Александра Раева: За цялостната реализация на парчето се доверих на Миро Гечев от 2АМ, с когото започнах да работя преди половин година. "Baby (What About)" е направена главно за Universal France и ще бъде дистрибутирана до над 200 френски радиостанции. Но тъй като аз все пак съм българка, ще пуснем песента и в България. Парчето е с хаус звучене и бих казала, че е доста комерсиално.

.: Смятате ли да запишете и българска версия на песента?

Александра Раева: Не, няма да запиша българска версия на парчето, но не защото не искам. Просто самата аз не се чувствам комфортно да пея на български и не се чувствам добра в това, не се харесвам. Доста изкуствено звуча на самата себе си. А и не мисля, че това звучене на парчето ще се върже добре с български текст.

.: Според вас, песента ще влезе ли в клубовете?

Александра Раева: Мисля, че парчето е предназначено главно за нощните клубове, такава беше и нашата идея. А след като излиза в такъв диск с Robbie Rivera и Bob Sinclar, съм абсолютно убедена, че е изключително подходящо за дискотека. Въпреки че вече доста голяма част от българските радиа са проявили сериозен интерес към песента.

.: Ще снимате ли видеоклип към "Baby (What About)"?

Александра Раева: Да, сега търсим спонсор и все още не сме се спрели на конкретен режисьор. Във всеки случай мисля, че видеото ще бъде изцяло имиджово и ще заложи на модерната визия, тъй като самото парче не изисква някаква сюжетност. Много бих искала да включа балет Нова в клипа, защото те определено ми харесват като визия и индивидуалност, а и имат много секси излъчване..: Кога ще бъде премиерата на песента?

Александра Раева: На 23 януари в предаването "Комиците", защото те ми предложиха, а и мисля, че в момента шоуто има много висок рейтинг и е подходящо за премиера на парчето. Освен това, аз от дълги години съм близка с Руслан Мъйнов и Любомир Нейков и се забавлявам много с тях.

.: Възнамерявате ли да издадете албум?

Александра Раева: Аз съм много против издаването на музика, защото от дълго време наблюдавам покрай "Шоуто на Слави", че издаването в България не носи никакви дивиденти. По-скоро, човек трябва да плати, за да издаде нещо. Така че не мисля, че издаването ще ми донесе някакво удовлетворение. По отношение на музиката съм много затворена и не искам да прекрачвам границата, отвъд която трябва да си изкарвам парите от музика, защото тогава на човек му се налага да прави компромиси. Аз правя музиката, така както я усещам и искам и не желая да ми бъде налагано да променям нещо в нея.

.: На какво се дължи отсъствието Ви от музикалната сцена?

Александра Раева: По принцип не съм привърженик на това човек да прави нещо, което не си заслужава само и само, за да фигурира в медийното пространство. И не само в музикален план казвам това. Не обичам този тип звезди, които просто се появяват някъде и са известни само заради това. А и в последните години отделих много време на модата и като цяло това е заниманието, с което си изкарвам прехраната.

.: Как се развиват модните Ви ангажименти?

Александра Раева: В близките три месеца ми предстои да пусна нова марка облекла, която няма да бъде конфекция, а изцяло бутикова мода. Дрехите са изключително модерни и са повлияни от световните тенденции. Ще бъдат предназначени за жени, които държат на своята уникалност и неповторимост. Мога да кажа, че българката е суетна и модерна и не обича дрехите й да се повтарят. В този смисъл е много трудно да се наложи конфекция в България..: Бихте ли влязла в Къщата на VIP Brother?

Александра Раева: Не, специално аз не бих се съгласила да участвам. Мисля, че за да имаш уважение към някоя звезда, тя трябва да спазва известна дистанция. Интересът към една популярна личност е много по-дълготраен, когато някои неща остават скрити и не си изцяло "съблечен". Звездите печелят, когато са леко недостъпни.

.:А бихте ли позирала гола за някое мъжко списание?

Александра Раева: Самата аз съм била канена доста пъти от списание "Playboy", но не бих се съблякла, защото смятам, че моята сила не е във физиката, моята сила е в музиката и модата. Просто не съм такъв тип жена, а и ако се съблека гола, няма да спечеля нито известност, нито нищо. Защото повече от тези хора, които се събличат, целят да стана популярни.

.: Виждате ли се със Слави Трифонов?

Александра Раева: Със Слави Трифонов не съм се виждала откакто напуснах шоуто, но с останалите колеги от екипа общувам често.

Няма друго предаване в българския тв ефир като "Шоуто на Слави", което в продължение на 8 години да държи такъв висок рейтинг. Въпреки че в момента рейтингът му пада. Според мен, това шоу трябва да се пречупи в някакъв друг формат или да го води вече някой друг, за да бъде отново интересно на зрителите.

Интервю: Любомила Бучинска

Сподели.