Александър Сано и Милена Цветанска водещи на Кауза.bg по БНТ

Pinterest LinkedIn +

Звездата от хитовия крими сериал "Под прикритие" и водещ на неделното ток шоу "Неделя х 3" Александър Сано (известен още като Среброто и Косъма) и продуцентът на новините на националната телевизия Милена Цветанска ще бъдат водещи на най-новия реалити формат на БНТ – Кауза.bg.

Проектът на екипа, създал "Големият избор", дава възможност на младото поколение да представи публично идеите си за развитие на България и да защити позицията си по конкретна кауза.

В понеделник, 25 март, от 21:00 ч. е първият пряк ефир от студио 1 на БНТ, по време на който десетте избрани кандидатури ще бъдат представени на зрителите от самите им автори. На провелия се преди седмица кастинг своите идеи представиха над 70 кандидати.

Подборът и пресяването на каузите ще се случи на три етапа, в три последователни живи ефира – на 25 март, на 1 април и на 8 април. В първото предаване ще отпаднат две каузи, във второто – четири, и така на финала ще достигнат последните четирима претенденти.

Представителна извадка от 300 българи ще бъде "гласът на зрителите" в преките предавания на Кауза.bg. От екипа на БНТ споделят, че са се спрели на този вариант, защото това дава възможност за най-адекватно покритие на мнението на обществото.

"Кауза.bg се роди от протестите на младите хора навън, които започнаха да артикулират ясно какво искат и какво могат да направят, и застанаха зад определени каузи. Така си дадохме сметка, че не трябва да изпуснем момента на надигащата се енергия", обяснява продуцентът Анна Яковлева.

Сподели.