"Алея на книгата" София 2019 и 3 събития, които не бива да пропускате

Pinterest LinkedIn +

Между 10-ти и 15-ти септември едно от най-интересните събития в есенния културен живот на столицата – "Алея на книгата" – ще зарадва ценителите на качествената литература с рекорден брой участници в изложението, вълнуващи срещи с писатели и изкушаващи намаления. Следващите 3 събития са само малка част от наситената програма, но горещо ви препоръчваме да ги посетите.

Седмото издание на пътуващото книжно изложение "Алея на книгата" се провежда в София от 10-ти до 15-ти септември. Мястото е пешеходната част на булевард "Витоша" – от пресечката с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска", където тази година са разположени 23 шатри. В тях ще откриете рекорден брой изложители – над 70 от водещите български издателства и книгоразпространители.

Както винаги досега, в рамките на изложението ще се състоят и много интересни срещи с писатели и представяния на книги. Издателство Colibri е подготвило разнообразие от изкушаващи заглавия на още по-изкушаващи цени, а ние горещо ви препоръчваме да отделите време за следвщите три събития и за книгите, за които ще ви разкажем.

10-ти септември и "WI-Fi Bg Bar"

И така – още в самото начало на "Алея на книгата" през 2019 г. ви очаква една фантастична среща с необикновен роман. На 10-ти септември точно в 19 часа в Литературния кът можете да научите повече за "WI-Fi Bg Bar".

Авторът на романа Светослав Тодоров е продуцент, преводач, творчески директор, софийски пройдоха и още много неща, а книгата е литературният му дебют. Забавен, остороумен и наистина оригинален роман, "WI-Fi Bg Bar" пренася главния си герой Светоний – самосъжаляващ се историк неудачник – от любимия му софийски бар в римска Сердика.

След първоначалния шок от този скок във времето на Светоний ще му е необходима сериозна изобретателност и не малко помощ, за да се върне обратно в своето време. А вие ще се забавлявате много. В случай че не можете да посетите "Алея на книгата", ще намерите "WI-Fi Bg Bar" ТУК.

12-ти септември и "Човекът, който продаде морето"

"Човекът, който продаде морето" е сборник с разкази, чието представяне в рамките на "Алея на книгата" е на 12-ти септември в 18:30 часа, отново в Литературния кът. Събрала в себе си дванадесет истории, книгата на Николай Ценков също е литературен дебют.

Разказите са обединени от факта, че проследяват различни гранични човешки ситуации, макар да не са сюжетно свързани. Повече от тях са вдъхновени от действителни събития. От Созопол, през Виена и Дъблин, разказите на Николай Ценков ни пренасят до различни точки света, търсейки емоциите, които са универсални и общочовешки.

Ако нямате възможност да посетите представянето на "Човекът, който продаде морето", можете да менерите книгата и ТУК.

15 септември и "Азбуката" и "Племето на майките"

Всъщност на 15-ти септември Литературния кът в 11 часа ще бъдат представени две книги на Ирина Каракехайова. Автор и художник на илюстрациите на няколко книги, тя е завършила сценография и живопис и умее да съчетава думите и образите по особено въздействащ начин.

"Азбуката" е насочена към онези най-малки читатели, които тепърва откриват магическия свят на буквите. Тяхната свързаност създава светове, а за да се докоснат до тях, малчуганите имат нужда от помощта на своите родители. Прекрасните илюстрации в книгата помагат да предизвикате въображението им.

"Племето на майките" е книга, която, макар и насочена към възрастните, отново залага на комбинираното въздействие между образ и слово. В нея ще откриете тридесет и една кратки истории, всяка придружена от илюстрация, които предлагат един интересен поглед към света на родителите.

Ако сте любопитни да научите повече, а не можете да посетите "Алея на книгата", най-прекият път към "Азбуката" и "Племето на майките" е ТУК.
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.