Албена Михова пред Avtora.com: "Пълна лудница" определено ще ми липсва

Pinterest LinkedIn +

Албена Михова е човекът, който до скоро от екрана ви караше да се превивате от смях. Нейната телевизионна кариера започва с появата й в предаванията "Хъшове" и "Шоуто на Слави".

Незабравими скечове Албена прави в "Бай Брадър", а последната й роля, с която всички я свързват е на Лариса – "кифла", за която най-важни са парите и която е готова да изтърпи всичко, само и само да живее охолно и да разполага със "сухо". Неотдавна очарователната актриса беше забелязана, макар и епизодично, и в сериала "Домашен арест". 

Владимир Христовски: Албена, липсва ли ти работата в "Пълна лудница"?

Албена Михова: Определено, но щом е станало така, значи е трябвало нещата да се развият по този начин. Иначе в  "Пълна лудница" беше страхотно, голяма творческа еуфория. За този вид процес не може да се говори, той трябва да се види и изживее.


Почти винаги беше доста напрегнато, защото не рядко нещата се променяха на терен. Затова качества като бързина и схватливост много се ценяха в екипа. Казано накратко - учиш си текста и си го казваш. Но не го рецитираш като стихотворение в първи клас, а влагаш душа и емоция в цялата работа. 

.: Лесно ли съумяваш да се превъплътиш в образ?

Албена Михова: О, аз мога в сто образа да се превъплътя, за мен не е проблем. А любим образ нямам, защото към всяка роля подхождам като към работа. Гледам да не се привързвам към даден персонаж, но определено има такива, в които се хвърлям без да мисля и такива, към които подхождам по-резервирано. Но в крайна сметка досега няма роля, която да ми се е опряла.   

.: Как правиш нещата, че всяка роля да ти се получава?

Албена Михова: Виж сега, ролите винаги са успешни и неуспешни. Не си мисли, че всеки образ е успешен. Има такива, които ние актьорите наричаме рутинни. Но, естествено, за да изиграеш една роля добре, трябва много да дадеш от себе си. Не мога да ти кажа кое е по-важно, за да ти се получи, но е важно как я усещаш и дали тя ти "ляга" на същността.

Защото, ако е в противовес на личността ти, колкото и да се стараеш, все нещо ще накуцва, а не е лошо това да бъде колкото се може по-малко. Сега, след като "Пълна лудница" вече е свалена от ефир, хората могат да ме гледат в театър "Зад канала" в постановките "Ритъм енд блус 1", "Ритъм енд блус 2" и "Балкански синдром". 

.: Как би отговорила на въпроса - Каква е историята на Албена Михова?

Албена Михова: Какво да ти кажа? Въпрос на тълкуване. Е, не че се оплаквам. Иначе съм кукловод по образование. Въпреки че когато кандидатствах в НАТФИЗ, се явих и на "драма", и на "кукли". Бях добра и на двете, но ме скъсаха на първото, за да ме вземат във второто. И то, първа по успех. 

.: Разкажи ни нещо за себе си, което не знаем?

Албена Михова: Днес смея да твърдя, че имам хубаво и сплотено семейство. Не е важно през какво си минал, а докъде си стигнал и какво си постигнал. Та... като малка бях затворена и тиха. На 13-годишна възраст майка ми почина, а две години след това и баща ми, така че трябваше сама да се издържам. Бях самичка и общо взето се изучих сама.

Не съм отрасла по домове, слава богу. Имаше едни комшии, които са колеги на майка ми (тя беше куклен артист, а баща ми драматичен актьор) и те се грижиха за мене, станаха ми настойници. Те много ми помагаха. Тези хора се застъпиха за мен и останах в апартамента си, не отидох в интернат. Тъй като живеех сама, успях всичко да постигна със собствените си усилия.

Научих се да готвя. Но няма да скрия от теб, че това някак си ми се отдава. След това имах един неуспешен брак, но от него излязох по-силна. И така. Борбено човече излязох, но оцелях. И днес радвам хората, надявам се! Смехът е неразделна част от живота ми, защото само с негова помощ човек може с лекота да махне с ръка и да продължи напред. 


.: Щастлива ли си от живота си днес?

Албена Михова: Определено да. Имам невероятен син и подкрепата и любовта на мъжа, когото обичам – Тома. Няма да крия, че у дома е истинска лудница, но все някак си оцеляваме, а и съседите покрай нас.

Синът ми също много иска да се занимава с музика. Така че Тома му дойде много добре... Вкъщи вече имаме толкова много китари, че мога да извикам цял клас да свири у нас. Но живеем в блок и се стараем да бъдем възпитани и да не вдигаме шум непрекъснато.

.: С Тома сте сред най-обсъжданите у нас двойки. Това отразява ли се по някакъв начин на връзката ви?

Албена Михова:  Нека си говорят хората, не ми пречат. А дали ни се отразява на любовта ли?!? Никак даже, по-скоро ни забавляват. Наскоро дори чух, че съм бременна. Е, на всички ще кажа – "Не съм бременна". По принцип искам още едно дете, но все още се напасваме с Тома.

С него сме заедно защото се обичаме. А и още нещо, което със сигурност ще разстрои фенките му – "нямаме намерение да се разделяме", поне скоро. Защото не знам какво може да се случи в даден момент. А и не бих позволила да си съсипем живота заради една връзка. Ще бъдем заедно докато ни е хубаво. А другите ако завиждат – на мен ще ми е гот. Нека видят малко и от "истинската" Албена.

Сподели.