Мъже от стомана (Act of Valor)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 110 мин. Режисьори: Скот Уо и Майк Макой. Сценарист: Кърт Джонстад. С участието на: Розелин Санчес, Алекс Видов, Нестор Серано, Емилио Ривера, Гонсало Менендес, Джейсън Котъл и др. Екшън.

За филма:

Скот Уо и Майк Макой са бивши каскадьори и създатели на продуцентската компания "Бандито Брадърс" и не за пръв път правят филм за военноморски "тюлени". През 2007 двамата режисират документалния Navy SWCC. "Мъже от стомана" е първият им пълнометражен режисьорски проект. Сценарист на лентата е Кърт Джонстад, чието име стои и зад създаването на сценария на "300" на Зак Снайдър.

В актьорския състав на лентата присъстват имена като Розелин Санчес ("Разходка с лодка") , която вероятно свързвате най-вече с ролята й в хитовия сериал на CBS "Безследно изчезнали" и Алекс Видов ("Отведи ме в ада"), когото освен в същия сериал, гледахме и в криминалния трилър "Господари на нощта" с Робърт Дювал, Ева Мендес и Марк Уолбърг.

Партнират им Нестор Серано ("След утрешния ден"), Джейсън Котъл (Remarkable Power) и Емилио Ривера (Sons of Anarchy). Освен актьори в "Мъже от стомана" се снимат и истински действащи морски пехотинци. Бюджетът на филма е не по-малко впечатляващ от мащабността му, в което няма нищо изненадващо като се имат предвид множеството снимачни локации и количеството техника.

Историята:

По време на мисия за спасяване на отвлечен правителствен агент, отряд военноморски "тюлени", неочаквано открива непосредствена и ужасяваща глобална заплаха. Откритие, което ги принуждава да се впуснат в нова, още по-опасна, свръхсекретна операция, чийто изход ще определи бъдещето на всички.


Сподели.