Маги Халваджиян: Спряхме "Господари на ефира" и "Пълна лудница" заради цензурата на bTV

Pinterest LinkedIn +

"Не bTV свали от програмната си схема 'Господари на ефира' , а обратното - ние решихме да преустановим излъчването на предаванията си в мрежата им", това разкри съсобственикът на "Глобал Филмс" Маги Халваджиян.

Основната причина за решението бил опитът на медията да налага цензура върху "Господари на ефира" и "Пълна лудница", като това датирало отпреди вече 6-7 месеца.

"Имаше солиден натиск от тяхна страна да не бъде излъчван този или онзи репортаж", разкри Халваджиян на специална пресконференция, на която присъстваха водещите на "Господарите", актьорите от "Пълна лудница" и продуцентите Евтим Милошев и Димитър Гочев.

Той бе категоричен, че никога няма да допусне някой да му влияе в този аспект или да се превърне в "маша на различни медийни интереси".

"Много хора дават всичко, за да имат договор с bTV. Е, ние го скъсахме. Винаги сме се водили от това да се чувстваме свободни хора и да не мълчим", довърши Халваджиян.

Часове след пресконференцията, от медията изригнаха: "Търпяхме 'Господари на ефира' само заради Димитър Рачков и Мария Игнатова".

Сподели.