bTV изригна срещу "Господари на ефира": Търпяхме ги само заради Рачков и Мария Игнатова

Pinterest LinkedIn +

Броени часове след обвиненията на "Глобал Филмс" срещу bTV, че е била налагана цензура върху репортажите в "Господари на ефира" , от медията реагираха, определяйки ги като "некоректни, подвеждащи и безпочвени".

В официално становище, разпространено до медиите, се посочва, че "bTV не само, че не е спирала от излъчване нито едно издание на 'Господари на ефира', но и активно е подавала сигнали към екипа му, за да подпомогне работата на колегите в посока на обективността в съдържанието.

Във всички цитирани на пресконференцията случаи телевизията не е упражнявала цензура, а е подавала сигнал към екипа, единствено по молба на съответната засегната страна да изрази и своята гледна точка. В голяма част от цитираните случаи засегната страна не е успяла да се свърже с продуцента".

От bTV твърдят още, че единственото им изискване към "Господари на ефира" е било по отношение на връчването на наградите "Златен скункс", като от медията считат, че не винаги е имало равнопоставено третиране на различните случаи и затова се е стигнало до скандала и раздялата между двете страни.

Телевизията признава, че има желание да разкрие цената, която е плащала на "Господари на ефира" и "Пълна лудница" в продължение на близо 3-те години, в които имаха договорни отношения, но няма да го направи поради търговската тайна, заложена в тях.

"Бихме искали да изразим и съжалението си, че заради нежеланието на Global Vision да спазва договора си по отношение на лицата, които трябва да водят 'Господари на ефира', зрителите дълго бяха лишени от ефирното присъствие на звезди като Димитър Рачков, Зуека и Мария Игнатова, заради които реално bTV сключи договора "Глобал Филмс", се заключва на финала в комюникето.

Сподели.