Alan Wake's American Nightmare излиза за PC на 22 май

Pinterest LinkedIn +

След като по-рано тази година оригиналната Alan Wake, обявена още през 2005 г. и издадена ексклузивно за Xbox 360 през 2010 г., най-после излезе за Windows OS, на 22 май PC потребителите ще могат да се сдобият и с Alan Wake's American Nightmare – втората игра от екшън-хорър поредицата на финландското студио Remedy Entertainment (Max Payne), която обаче не играе ролята на продължение на оригинала.

American Nightmare излезе за Xbox 360 през февруари и има Metascore критически рейтинг от 76/100 – със седем единици по-нисък от този на Alan Wake.

Въпреки че сюжетът не играта не е пряко свързан със събитията от оригинала, American Nightmare се явява негово продължение от хронологическа гледна точка и както става ясно от заглавието, централното действащо лице в нея отново е Алан Уейк - изпадналият в творческа криза писател, за когото проблемът с липсата на вдъхновение се оказва незначителен на фона на това, срещу което се изправя в търсенето му.

Започвайки съществуването си като Survival Mode на Alan Wake, American Nightmare се отличава като игрално преживяване от оригинала (като например по-новия Arcade Mode) и би трябвало да допадне на феновете на по-интензивния екшън.

Предварителното закупуване на играта през Steam носи отстъпка в цената й – вместо за 14EUR, до 22 май тя може да бъде закупена за 12.60EUR.

Сподели.