Алън Диксън - хибридът между Беър Грилс и Ловеца на крокодили

Pinterest LinkedIn +

Всеки човек си представя най-добрата работа по различен начин. За някого това е да се труди от 9:00 до 18:00 на компютър, за втори - да изследва непознати територии в природата, да бъде авантюрист в истинския смисъл на думата.

Шанс да замени едното с другото получава Алън Диксън - 28-годишен програмист от Ирландия. Когато "Туризъм Австралия" предлага широк набор от възможности да преживееш различни приключения на островния континент, един от тези, които кандидатстват по обявите "Най-добрата работа в света", е нашият герой Алън.

Той е един от одобрените измежду 330 000 души, подали своите автобиографии и желаещи да бъдат нещо средно между Беър Грилс и покойния Стив Ъруин, по-известен като Ловеца на крокодили.

Red Bull се срещна с Алън, който споделя интересни подробности за това как е получил солидна сума пари, за да обикаля Австралия за 6 месеца.

"Беше много тежка работа. Имах възможност да преживея всичко, което територията предлага (въпросната територия в Австралия наричат Outback, бел. ред.). Посетих Еърс Рок (Ayers Rock), тропическите гори в севера, района около град Дарвин, бях на места, на които никой не ходи, сблъсках се с много планински изпитания и къмпингувах доста", казва той.

Алън твърди, че никога преди това не е виждал на живо крокодил в живота си, но след престоя си в Австралия сякаш вече изглежда готов дори да си вземе такъв за домашен любимец.

"Имах много преходи с камили. Имах и всякакви преживявания с крокодили - от това да ги храня и да плувам с тях до това да ги ям. Имаха вкус на калмари. В Дарвин имаше едно място, което наричат "клетката на смъртта". Спускат те във водата и си на някакви сантиметри от крокодилите. А това са истински машини за убиване."

"В Австралия непрестанно трябва да си нащрек. Където има вода, значи има и крокодил. Веднъж настъпих кралска кафява мулга, което е супер отровна змия. Трябва да си много внимателен постоянно", разказва още Алън.

Според него най-доброто му преживяване обаче остава 100-килемтровото туристическо ходене по средата на нищото на континента, където температурите се задържат на около 40 градуса по Целзий.

"Това беше преживяването, в което постоянно мислех. Имам ли достатъчно вода, имам ли достатъчно слънцезащитен крем? Ще умра ли? В един момент, когато видях в небето самолет, си помислих, че никога не съм бил толкова отдалечен от всичко в живота си", споделя още той.

"Едно от най-нелепите неща пък беше ходене на бар с хеликоптер (helicopter pub crawl). Но беше много горещо и не изпих много бира", признава си Алън.

"Австралия напълно контрастира с Ирландия. Аз бях човек, който седи на компютър и пише кодове по 8-9 часа на ден. Веднъж обаче просто си казах: "Животът трябва да предлага повече" и затова кандидатствах", споделя тази си житейска трансформация авантюристът.

Ако и Вие случайно желаете да направите драстична промяна в начина си на живот и желаете да плувате с крокодили и да обикаляте необятната пустош на Австралия, също може да кандидатствате.


Сподели.