Agents of S.H.I.E.L.D.

Pinterest LinkedIn +

Agents of S.H.I.E.L.D. е новият сериал на ABC, който се е прицелил във феновете на Marvel. Проектът определено е амбициозен, но това съвсем не е изненадващо, като се има предвид, че един от създателите му е Джос Уедън (Joss Whedon).

Феновете на комикси едва ли имат нужда от пояснение и със сигурност не са пропуснали старта на дългоочаквания нов сериал, който, ако не като spin-off на The Avengers (Отмъстителите), може спокойно да бъде определен поне като важна част от един от най-мащабните франчайзи.

Дори да не сте фенове на историите за супер герои и комиксите на Marvel, все пак си струва да отделите малко време за Agents of S.H.I.E.L.D.

През последните няколко години телевизионните сериали и техните създатели ясно и категорично дадоха да се разбере, че мащабността вече не е запазена марка на киното, а Agents of S.H.I.E.L.D. е поредната стъпка в тази посока.

Идеята:

Пренасянето на героите на Marvel от големия на малкия екран е отдавна обсъждан проект и едва ли има нещо по-логично от това с осъществяването му да се заеме Джос Уедън (Joss Whedon). Причините за това са колкото успехът на The Avengers (Отмъстителите), който Уедън режисира, толкова и фактът, че той има сериозен опит с телевизионните сериали и е създател както на посредствения, но изключително успешен Buffy the Vampire Slayer, така и на една от най-добрите (според феновете) sci-fi поредици Firefly.

Освен него над създаването на Agents of S.H.I.E.L.D. работят и брат му Джед Уедън (Spartacus: War of the Damned) и съпругата му Мариса Танчароен (Maurissa Tancharoen). Тримата си сътрудничат и при предишния телевизионен проект на Джос Уедън - Dollhouse.

Началото:

Още през 2009 г., когато Disney купуват Marvel Entertainment, те обявяват и плановете си за телевизионна продукция, свързана с героите от комиксите на Marvel и създават Marvel Television. През 2012 г., след като са били разработвани различни проекти, Marvel Television започват преговори с ABC. Същата година става ясно и че бъдещият сериал е поверен на режисьора на The Avengers Джос Уедън.

Пилотният епизод на Agents of S.H.I.E.L.D., който беше излъчен от ABC на 24 септември 2013 г., е гледан от повече от 12 милиона зрители. Постижение, което съвсем не е за подценяване, особено като се има предвид, че реалният брой на феновете, гледали не само този, а и следващите епизоди на сериала (по един или друг начин в интернет), няма как да бъде изчислен, но със сигурност е в пъти по-голям.

Историята:

Организацията S.H.I.E.L.D. е добре позната на феновете на комиксите на Marvel и екранизациите по тях. В Agents of S.H.I.E.L.D. действието е съсредоточено около агент Фил Коулсън (Кларк Грег), който ръководи малък екип от агенти. Всеки от тях притежава изключителни качества, така че заедно се превръщат в един впечатляващ и много ефективен тим и разследват непознати, странни и свръхестествени явления по цял свят.


Героите и звездите:

Кларк Грег (Clark Gregg), когото повечето от вас вече са гледали в ролята на агент Коулсън в Iron Man, Thor и The Avengers, се завръща и в Agents of S.H.I.E.L.D. Събитията в сериала се развиват след тези в The Avengers, а агент Коулсън сформира тим от агенти, убеден, че ако работят заедно, въпреки че са обикновени хора, те могат да постигнат не по-малък успех от надарените със супер сили.

Клои Бенет (Chloe Bennet), която повечето от вас вероятно свързват и с друг сериал (Nashville), е в ролята на Скай. Скай е компютърен хакер, знае изненадващо много неща за S.H.I.E.L.D. и не е особено добре настроена към организацията. Агнет Коулсън обаче вижда в Скай много повече потенциален сътрудник, отколкото враг и решава да я включи в екипа си.

Брет Далтън (Brett Dalton) е в ролята на агент Грант Уард. С перфектните си бойни и шпионски умения Уард е повече човек на действието, отколкото на думите и понякога среща трудности в общуването с околните.

Елизабет Хенстридж (Elizabeth Henstridge) и Йън Де Кастекър (Iain De Caestecker) са в ролите на агентите Джема Симънс и Лео Фитц - гениите в екипа на Коулсън.

Сподели.