ABC преговаря с LucasFilms за игрален Star Wars сериал

Pinterest LinkedIn +

Година след като закупи LucasFilms, Disney вече има пред себе си нова трилогия от Star Wars поредицата, няколко други самостоятелни филма, игри и т. н.

Към всички настоящи проекти студиото добавя и планове за нов игрален сериал, преговорите за който вече са започнали с ABC (която също е собственост на Disney).

Президентът на ABC Пол Лий (Paul Lee) спомена още през януари 2013 г., че има вероятност телевизията да работи с LucasFilms, но тогава не даде повече подробности.

Изглежда обаче, че взаимоотношенията между двете страни са се задълбочили и Лий дава тема за размисъл на феновете на Star Wars и на телевизионните критици.

"Започнахме преговори с тях. Аз вече имам някои бегли идеи (накъде да се развие франчайза), но в момента те имат прекалено много проекти пред себе си.", казва президентът на ABC.

Думата "преговори" определено не означава, че сериалът ще види бял свят поне през следващата една година, но пък дава "Нова надежда", че Star Wars ще последва съдбата на Marvel вселената и по-конкретно на Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., чийто първи епизод се очаква през септември 2013 г.

Сподели.