#AdventureShot - да уловиш най-екстремния и спиращ дъха момент

Pinterest LinkedIn +

За всеки търсач на силни усещания е много важно да увековечи свое приключенско постижение на снимка или видео. С Red Bull и инициативата с хаштаг #AdventureShot можем да се насладим на някои от най-епичните моменти на екстремисти в дивата природа.

1. Не винаги всичко е екшън
Повечето спортове са свързани с действия и за да уловиш даден миг, трябва да действаш бързо с камерата. Но за фотографа Роби Шоун снимането е напълно обратното на това твърдение. Той предпочита статичността и това фото го доказва. Снимката е направена в пещерата Донг Уан Донг в китайската пещерна система. Красотата на кадъра е просто неописуема.

2. Синева
#AdventureShot получава много снимки, които биха предизвикали лека ревност или завист у други хора, но при тази е повече от обикновено. Авторът на снимката е Том Де Дорлодот, а героят на мига се казва Хорацио Йоренс - парапланерист, който лети ниско над остров в Таити.

3. Когато фотографът рискува живота си наравно с героя от снимката
Ето една снимка, за която е било нужно нещо повече от това да държиш камерата. Тим Кемпъл е трябвало да се впрегне във въже над водопада Томата в Мексико. Човекът в каяка пък е Тайлър Брад. Двамата преминават през невероятни изпитания за нещо, което продължава секунда. Дали си е струвало? Естествено - тази бурна синя вода контрастира по прекрасен начин с червения каякар.

4. Има ли по-студено място за каране на ски?
Ясно е, че при зимните спортове студът може да бъде и майка, и мащеха. Карането на ски в Алпийските планини или в Колорадо обаче е твърде мейнстрийм. Затова и Бен Шуук се спуска в Арктическия океан, а пък фотографът Гейб Рогел го снима. Ако се питаш колко наблизо е водата до скиора - и ние не знам. Но сме сигурни, че едва ли ще искаш да се намокриш при тези температура в едно от най-северните места на планетата Земя.

5. Мразовитата водна пързалка
Тези приспособления за спускане в течаща вода се наричат ривърбордове или хидроспийдове. И това начинание си е истинска лудост, особено ако го правиш в мразовитата водна пързалка на най-големия европейски глетчер - 14-километровия гигант Алеч. Както можеш да се досетиш, водата е студена през цялата година, но това изглежда не притеснява особено фотографа Давид Карлие и неговите приятели.

Източник снимки: Red Bull

Сподели.