Адел се завърна на върха в UK Top 40, Flo Rida No.1 в чарта за сингли

Pinterest LinkedIn +

"21" на Адел (Adele) и Good Feeling на Flo Rida свалиха от върха лидерите в първите издания на британските чартове за албуми и сингли за 2012 година – "+" на Ед Шийрън (Ed Sheeran) и Paradise на Coldplay.

За 23-годишната Адел, номинирана за шест награди Grammy 2012, това е 19-та седмица под No.1 в класацията на Великобритания от рилийза на "21" в началото на 2011 година – рекордна серия за последните 40 години, но не и на всички времена.

Рекордът за най-много седмици под No.1 в UK Top 40 в историята – общо 33, е регистриран от Simon And Garfunkel с техния албум Bridge Over Troubled Water от 1970 гoдина.

След като се завърна на челните позиции в последната седмица на 2011 г. - точно една година след появата му на Острова, Doo Wops And Hooligans на Бруно Марс е вторият най-купуван дългосвирещ запис, изпреварвайки "+" на Ед Шийрън, Mylo Xyloto на Coldplay и Lioness Hidden Treasures на Ейми Уайнхаус.

Седем седмици след премиерата му, Talk That Talk на Риана (Rihanna) е пред изпадане от Топ 10, заемайки десета позиция, докато "4" на Бийонсе, който излезе в средата на 2011 година, се е изкачил с шест места до шеста позиция.

Едно-единствено новоиздадено парче фигурира в Топ 10 на класацията на Великобритания за сингли и това е Troublemaker на Taio Kruz, което дебютира директно под No.3. Детронирани от върха от Flo Rida, Coldplay са поставени на второ място, а с прогрес от осем позиции под No.4 е Avicii с Levels.

Последното парче от Топ 5 е Mama Do The Hump на Rizzle Kicks, а вторият най-висок дебют след Troublemaker на Taio Kruz е Do You Feel What I Feel на JLS, което заема 16-та позиция.
Сподели.