Адел отмени всичките си концерти до края на 2011, издава концертно DVD

Pinterest LinkedIn +

No.1 в актуалните издания на американските класации за сингли и албуми, Адел отмени всички дати от турнето си до края на годината, както и всичките си останали изяви, тъй като ще трябва да се подложи на операция на гласните струни и продължителна рехабилитационна терапия.

В изявлението на нейната звукозаписна компания, Columbia Records, се казва, че решението я е огорчило дълбоко, но няма друга алтернатива. "За да бъдат преодолени проблемите й, тя трябва да се оперира и според докторите, възстановяването й ще бъде пълно, но за целта е наложително да не напряга гласа си, преди да е сигурно, че е готова за това".

По-рано този месец отличената с Grammy 23-годишна изпълнителка отмени десетте дати от концертната си обиколка в Северна Америка в подкрепа на втория си студиен албум "21", чиито продажби в САЩ към момента възлизат на 4.1 млн. копия, превъзхождайки повече от два пъти тези на втория най-купуван албум там – Born This Way на Lady Gaga. Концертите, отменени с настоящия анонс, бяха част от обиколката й във Великобритания.

Изпълнителката, която покори сингъл класациите и от двете страни на океана с хитовете си Rolling in the Deep и Someone Like You, отмени няколко дати и по-рано тази година, след което поднови концертната си дейност, преди проблемите й с гласните струни отново да се появят.

Като известна компенсация за разочарованието на феновете си, на 28 ноември Адел ще издаде нов запис – концертно CD/DVD с тазгодишния й пърформанс в Royal Albert Hall. В допълнение към 90-минутния видео запис на събитието, изданието ще включва документални кадри от деня на концерта и аудио диск със 17 парчета, произлизащи от двата й студийни албума, плюс кавър версии на I Can't Make You Love Me на Бони Райт и If It Hadn't Been For Love на The Steeldrivers.

Сподели.