А днес накъде?

Pinterest LinkedIn +

България, 2007, 90’
Режисьор: Рангел Вълчанов
Сценарий: Георги Данаилов, Рангел Вълчанов С участието на: Албена Ставрева, Николай Урумов, Светозар Кокаланов, Генади Николов, Цветана Мирчева и други.
Драма, български

Точно двадесет години след заснемането на филма си “А сега накъде?” (1987) българският режисьор-ветеран Рангел Вълчанов прави своеобразно продължение на лентата си. Последната режисьорска продукция на Вълчанов е от 1993-та, но когато преди две години със сценариста Георги Данаилов печелят държавна субсидия, решават да направят продължение на предишния си общ проект. “А днес накъде?” е замислен, като вечер, в която актьори, журналисти и културни дейци се събират, за да отпразнуват годишнината от премиерата на първия филм.

В кадър, на декора на холивудската продукция “Спартак” в Бояна, присъстват над 1000 човека, което е най-голямата масовка в български филм. Почти всичките 26 актьори от първия филм участват и в продължението на историята. Заснета изцяло на High Definition лентата е първата в родното кино, която ползва технологията, с която се работи в съвременното кино. “А днес накъде?” имаше световна премиера на престижния кинофорум в Карлови Вари през юни 2007, като малко след това спечели наградата на критиката на фестивала “Любовта е лудост” във Варна.Сподели.