5 възможни клопки при търсенето на добър майстор

Pinterest LinkedIn +

Когато правим домашен ремонт, най-сериозната ни задача в началото е да открием изпълнители на проекта.

Ремонтните дейности у дома могат да бъдат особено стресиращи, а най-сериозното предизвикателство е да открием добри майстори. Независимо на кой етап се намираме и с каква цел имаме нужда от тях, следването на някои съвети може да ни предпази от изпадане в неприятни ситуации.

Майстор с няколко профила

Напълно възможно е някой да е усвоил повече умения и да ги прилага на ниво през годините, но все пак бъдете нащрек, ако случаят е такъв. Предпочитайте човек, който е съсредоточил усилията си в една или две посоки, за да сте сигурни, че резултатът е качествен. Има хора, които в стремежа си да бъдат достойни за конкуренцията, предлагат всичко – от боядисване до топлоизолация, но доколко са успели да навлязат в тънкостите на въпросните области, остава под въпрос.

Прекалено евтина услуга

Не бързайте да се радвате, защото ако услугата се предлага на прекалено ниска цена, последствията могат да бъдат катастрофални. Причина със сигурност има и ако сега си затворите очите, после ще бъде късно за реакция от ваша страна. Ако не искате сами да довършвате ремонта или да поправяте след майстора, балансирайте максимално при избора си.

Грешна и/или прибързана преценка

Когато установите контакт с майстора или фирмата, чрез която го наемате, професионалното отношение изисква да се направи оглед на обекта. Ако сроковете ви притискат и договорката изключи такъв, то поне трябва да сте сигурни, че са ви зададени правилните въпроси. Повече подробности и уточнения никога не са излишни, защото спомагат за адекватната преценка, а от там и за ефективните резултати.

Спазване на уговорки

При първоначалните разговори нещата изглеждат по един начин, а после могат да се окажат напълно различни. За да не допускате този риск, изисквайте гаранция за спазването на уговорките и поставените условия, включващи времето за изпълнение. Може да потърсите и отзиви от други клиенти, които ще споделят впечатления от личен опит.

Коректна консултация

Когато обсъждате детайлите относно ремонта, трябва да поставите своите изисквания, но и да чуете възможностите за тяхното постигане. Тук е двустранно – желанията ви са съществени, както и самите съвети, които може да получите. Постижимо е, стига да имате доверие в специалистите, към които сте се обърнали.

Гаранция след ремонта

До преди няколко години споменаването на тази клауза би могло само да ни разсмее, а днес това е не само реално, но и наложително. Предоставянето на гаранция след ремонта е признак за сериозно отношение от страна на изпълнителя и вие трябва да сте наясно с възможните ходове при евентуални проблеми.
Сподели.