Местят книжния пазар на площад "Славейков" заради ремонт

Pinterest LinkedIn +

Книжният пазар на "Славейков" ще бъде затворен заради основен ремонт на площада. Ремонтът ще започне на 8 май и ще продължи близо година.

Сергиите с книги ще бъдат преместени в градинката срещу хотел "Рила". Търговците не харесват новата локация, тъй като там липсва поток от хора и тенти, които да пазят от дъжд и вятър.

На обновения "Славейков" ще могат да се върнат едва половината от сергиите, като вече няма да се продават учебници и други пособия, които могат да се намерят в книжарниците.

Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че книжният пазар ще изглежда много по-добре от сега. Масите ще имат по-модерен вид, броят на пейките ще се увеличи и ще бъде пуснат фонтанът, който не е работил от години.

"Запазваме и книжния пазар, който ще работи всеки ден в намален обем, така че да имаме едно приятно културно пространство, а не да гледаме кашоните по цял ден", обясни тя. 

Ремонтът е част от цялостната реконструкция на ул. Граф Игнатиев, за която ще бъдат похарчени 24 милиона лева.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.