5 съвета за свежа и сияйна визия през пролетта

Pinterest LinkedIn +

Добрата новина е, че зимата свърши. Лошата е, че отново се сблъскахме с пролетната умора.

Ставането сутрин вече е все по-трудно, а желанието ни за работа – все по-неоткриваемо. Уви, физическата ни слабост неминуемо се отразява на визията ни. Затова е абсолютно задължително веднага да задействаме инстинкта си за самосъхранение.

Предлагаме ви 5 начина, които ще ви помогнат да решите проблема с пролетната умора и да върнете свежия си вид.

Дайте на тялото си това, което иска

А то в момента е жадно за витамини и минерали. Може да си ги осигурите в оптимални дози, като увеличите консумацията на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и продукти, които са бедни на животински мазнини. Изпивайте по два литра вода всеки ден и увеличете физическата активност.

Погрижете се за косата си

Всичко, което стресира организма ни, се отразява на състоянието на косата ни, затова е необходимо да й обърнем специално внимание. За начало подстрижете изсъхналите краища, а след това подхранете корените и дължината на косъма с подходящи за вашия тип коса възстановяващи продукти.

Хидратирайте кожата си

Снабдете се с правилните козметични продукти, включително крем със слънцезащитен фактор. Така не само ще хидратирате кожата си, но и ще я предпазите от влиянието на вредните слънчеви лъчи и от преждевременно стареене.

И я ексфолирайте

Тази стъпка е от изключително важно значение. Първо премахнете нежеланото окосмяване, а след това използвайте пилинг с нежна формула и го нанесете с леки, кръгообразни движения. Така ще отстраните повърхностния слой от мъртви кожни клетки и ще позволите на кожата да диша. Може да направите процедурата няколко дни преди обезкосмяването, но не и 24 часа преди неговото извършване.

Изхвърлете токсините

Набавяме си ги по много пътища – чрез храната, околната среда, прием на лекарства, лошо храносмилане и дори ненатурална козметика. Затова е добре да определим един ден в седмицата, който да посветим на "Голямото пречистване". В този ден яжте само плодове и зеленчуци и увеличете приема на течности – вода и чай, за предпочитане зелен.

Сподели.