5 причини да не пропускате "Алея на книгата" 2018

Pinterest LinkedIn +

Шестото издание на "Алея на книгата" - София е най-голямото досега и ще се проведе от 11-ти до 16-ти септември. Мястото отново е пешеходният участък на булевард "Витоша", а нашите приятели от издателство Colibri са ви приготвили качествена литература, вълнуващи нови заглавия и разбира се, ГОЛЕМИ отстъпки.

"Нови разследвания" на Хорхе Луис Борхес

Всепризнат майстор на кратките разкази и един от най-ярките творци на ХХ век, Борхес е известен и със своите литературни есета. Именно тях ще откриете в "Нови разследвания". Книгата събира есета, писани в периода между 1934 и 1952 година.

Любопитен факт е, че след като включва първия си сборник с есета в своеобразен списък на забранени за преиздаване свои книги, почти тридесет години по-късно Борхес се завръща към жанра, за да сподели размислите си със своите читатели.

Темите в "Нови разследвания" могат да бъдат открити и проследени в цялото творчество на писателя: времето и вечността, загадката на Сътворението, пантеизма, нереалността на Аза, природата на сънищата.

Освен тях в сборника ще отриете и текстове за Сервантес, Кеведо, Колридж, Кийтс, Хоторн, Кафка, Уайлд, Честъртън, Уелс, Шоу, представящи брилянтния подход към литературата на Борхес. Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите ТУК и разбира се, на щанда на издателство Colibri на "Алея на книгата".

Поредицата "Рисувай смело"

Началото на учебната година е чудесен повод да зарадвате малките читатели с нещо нетрадиционно, забавно и творческо. Авторите на поредицата "Рисувай смело", Brave Tomatoes, имат сериозен опит в създаването на образователни детски книги и игри.

Книгите им са преведени на повече от петнадесет езика и се радват на успех по цял свят. Децата ги харесват точно толкова, колкото и техните родители и учители. Така че ако малките ви наследници, приятели, племенници или възпитаници обичат да рисуват, "Рисувай смело" е прекрасен начин да ги зарадвате, да ги насърчите да се развиват и да се позабавлявате с тях, създавайки котараци, динозаври, принцеси, замъци и още куп приказни герои.

Пълния списък можете да намерите ТУК, а също и да разгледате най-подробно на щанда на издателство Colibri на "Алея на книгата".

"Загадката Анри Пик" на Давид Фоенкинос

Едва ли сте пропуснали да забележите, че френският писател Давид Фоенкинос ни е особено любим. Умението му да създава деликатни, пленителни и разнообразни романи е достатъчна причина да твърдим, че е изключително талантлив, а десетките литературни награди и огромните тиражи на книгите му само го потвърждават.

"Загадката Анри Пик" е роман за книгите, за писането, за хората, които обичат литературата. Една почти криминална интрига, а може би просто брилянтна мистификация, която ще преплете съдбите на няколко души и ще промени живота им завинаги.

Някъде в Бретан един идеалистично настроен библиотекар създава библиотека за отхвърлени ръкописи. Скоро след смъртта му младата издателка Делфин Десперо открива сред тях книга, която смята за истински шедьовър и която ще постигне огромен успех.

Неиният автор е напълно неизвестният Анри Пик, починал преди две години. А вдовицата му е убедена, че не само никога не е писал книга, но през живота си не е прочел дори една. Къде е истината и каква ще е съдбата на този литературен шедьовър – можете да научите ТУК или на щанда на издателство Colibri на "Алея на книгата".

"Операция "Сладкоугодник" на Иън Макюън

Все още имате малко време преди пристигането на Иън Макюън като специален гост на тазгодишното издание на международния кино-литературен фестивал "CineLibri", за да наваксате, ако случайно не сте чели "Операция "Сладкоугодник".

Динамичен, непредвидим, ярък роман, който с еднакво основание бихме могли да определим както като шпионски, така и като любовен, като роман за литературата и роман за британското общество или роман за Студената война.

Историята започва с една бурна студентска любов, завършила толкова рязко, колкото се е и зародила, за да остави главната героиня Серина Фрум в началото на една неособено обещаваща кариера в МИ-5, британското контраразузнаване. Първата ù голяма задача обаче може би ще промени всичко. Или ще се окаже пълен провал.

Оставяме ви да разберете сами, а най-прекият път към "Операция "Сладкоугодник" е ТУК или на щанда на издателство Colibri на "Алея на книгата".

"Вещицата" на Камила Лекберг

Една от най-успешните криминални поредици в световен мащаб се завръща с десети международен бестселър. Камила Лекберг умело съчетава развитието на взаимоотношенията на персонажите си с една изцяло нова и завършена криминална история.

Ерика Фалк тъкмо започва да прави проучване за новата си книга, разглеждайки отново отдавна забравен случай на убийство на малко момиче, когато ужасът се повтаря. От същата къща изчезва дете на същата възраст и не след дълго е открито мъртво.

А междувременно в града се е върнала жената, която преди години е била един от главните заподозрени за убийството. Дали появата ù е просто повод? Дали тя е извършила ново престъпление? Виновна ли е изобщо за първото? Всички тези въпроси се стоварват върху разследващите заедно с още куп свързани инциденти.

Ерика отново се оказва в центъра на събитията и този път ще достигне до един съвсем неочакван отговор. Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите ТУК или на щанда на издателство Colibri на "Алея на книгата".
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.