Рекордно голямо издание на "Алея на книгата" в София

Pinterest LinkedIn +

Шестото и най-голямо издание на изложението "Алея на книгата" вече започна и ще продължи до 16 септември. То вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна, а в столицата белите шатри традиционно ще очакват посетители на пешеходната част на булевард "Витошка", от пресечката с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска".

Повече от 60 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца ще бъде Литературният кът на Алеята. В сряда, 12-и септември, от 18:00 ч. той е домакин на литературно четене в памет на българския поет Евтим Евтимов и официално награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика "Горчиво вино" 2018.

Част от гостите в културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер и др. Събития ще се проведат както в литературния кът, така и в книжарници и партньорски локации в градския център.

Сподели.