5 причини да не изпускате и 5 – да не припарвате до Captain America: Civil War

Pinterest LinkedIn +

През март 2016 г. напуснахме кино залата с горчив вкус в устата, след като станахме свидетели на огромното разочарование Batman V Superman: Dawn of Justice (Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта). Само месец по-късно Marvel отвръща на удара с Captain America: Civil War (Първият отмъстител: Войната на героите).

ВИЖ ОЩЕ: Супергероите през погледа и четката на художника Бен Джефри

Но заслужава ли си той? Успява ли да направи това, което Батман и Супермен не успяха, а именно – да ни осигурят едно страхотно кино преживяване и в същото време да покрият изключително високите очаквания на феновете? Монетата отново си има две страни...

Не изпускайте Civil War, защото е фантастичен завършек на трилогията за Капитан Америка. Въпреки че Тони Старк – Железният човек – е доста по-обичан персонаж, спокойно мога да кажа, че поредицата за Стив Роджърс беше по-изпипана. Толкова добра, че някои хора я сравняват с The Dark Knight (Черният рицар). Няма да отивам в тази територия, но има какво да се каже по темата.

Не припарвайте до Civil War, защото е поредният филм на Marvel, изваден сякаш от поточната линия. С ленти като Guardians of the Galaxy (Пазителите на галактиката) и Deadpool (Дедпуул) режисьорите доказаха, че различният филм не е непременно боксофис провал или с по-ниско качество. Точно обратното всъщност…

Не изпускате Civil War, защото определено имате нужда от оправяне на горчивия вкус в устата след своеобразния провал, какъвто беше Batman V Superman: Dawn of Justice (Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта). Мрачният филм на DC Comics имаше своите плюсове, но цялостно беше една голяма каша. Жалко за високите ни очаквания.

Не припарвайте до Civil War, защото Marvel отново се провали със своя злодей. Поне доколкото барон Зимо беше такъв. Всички обичаме да обичаме Даниел Брюл, така че фактът, че му беше поверен един от топ враговете на Капитан Америка, си беше вдъхновяващ. Потенциалът на този сблъсък обаче беше принизен и той се превърна в обикновен инструмент за развитие на финалната сюжетна линия.

Не изпускате Civil War, защото Спайдърмен и Черната пантера са изключителни. И двамата правят страхотен дебют във филмовата вселена на Marvel. И Том Холанд лесно ще ни накара да забравим предишните актьорите в ролята на Питър Паркър. #Homecoming

Не припарвайте до Civil War, защото Marvel забрави за един от най-яките си персонажи – Ник Фюри. Въпреки че беше един от главните "виновници" за създаването на Отмъстителите, той дори не се появи в най-големия сблъсък помежду им. Странно? По-скоро недоизпипано.

Не изпускате Civil War, защото битката на летището е чисто и просто най-якият бой между супергерои, който може да видите на голям екран. Всеки блести с нещо, всички получават достатъчно екранно време, така че никой да не остане недоволен. Поне от зрителите.

Не припарвайте до Civil War, защото Тони Старк определено ще изяде много бой, а всички знаем колко много го харесвате. Но каквото и да говорим, дори Железният човек разпознава грешките в своята гледна точка, а какво остава за най-големите му опоненти.

Не изпускате Civil War, защото Marvel просто знае как да направи идеално балансирана комбинация между екшън, комедия и драма. Всеки от трите жанра е представен в точната доза, като създателите на филма успяват да го направят да не изглежда самоцелно.

Не припарвайте до Civil War, защото сте фенове на Тор и Хълк, а те нямаха дори една секунда екранно време във филм, който реално погледнато се явяваше Отмъстителите 2.5. Когато Рагнарок дойде, всичко ще се върне на мястото си…


Сподели.