5 причини да гледате "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд"

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-чаканите филмови заглавия на годината  "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" е по-мрачен, по-динамичен и по-драматичен от първата част на поредицата. И със сигурност няма да разочарова феновете си.

Иска ни се да избягаме от задължителните клишета, които сякаш неизменно съпътстват всеки франчайз, като: "първият филм е най-добър, оригиналната идея постепенно се размива, актьорите остаряват или напротив – не са достатъчно възрастни за определена роля...". Капаните са много.

Затова ще побързаме да ви успокоим. Дж. К. Роулинг е успяла избегне повечето от тях, запазвайки общо взето всичко, заради което харесваме Хари Потър. Историята на ексцентричния Нют Скамандър. Именно той е една от основните 5 причини да си струва да видите лентата.

1. Нют Скамандър

Дж. К. Роулинг безспорно умее да създава впечатляващи персонажи, колкото фантастични, толкова и реалистични. Нют Скамандър е един от най-ярките, и то не само защото е странен в най-очарователния смисъл на това определение. И да, много харесваме Еди Редмейн, но този път изобщо не става дума само за актьорската игра.

2. Джъд Лоу

Брилянтен в ролята на младия Албус Дъмбълдор, Джъд Лоу е повече от достатъчна причина да гледате филма, дори да не сте фенове на поредицата. Или на фантастиката изобщо.

3. Джони Деп

Помните ли Волдемор? Оказва се, че той изобщо, ама изобщо не е толкова интересен като злодей, колкото е Гелърт Гринделвалд. Нито е толкова находчив, нито е толкова убедителен, нито пък толкова впечатляващ.

А на Джони Деп страшно му отива да играе особени персонажи. Освен това рядко го виждаме в ролята на злодей. Макар че за Гринделвалд това определение не е съвсем подходящо. Въпреки медийния шум около удачността на избора на Деп за ролята, ние сме убедени, че няма актьор, който би се справил по-добре.

4. Повече от един неочакван обрат.

Каквото и да си мислите, след като сте гледали трейлърите, колкото и спойлъри да са ви попаднали, сигурни сме, че "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" ще успее да ви изненада повече от веднъж.

И да, точно както неведнъж казаха създателите на лентата, тя е по-мрачна от първата част. Очакват ви дълго пазени тайни, предателства и един съвсем логично отворен финал.

5. Животните

И разбира се, най-вече Душковците (смешни животинки, които обичат лъскави/ценни предмети). Голяма част от феновете на поредицата смятат, че малките пухкави крадльовци са "откраднали филма". И може би са прави, защото освен безумно сладки, Душковците са и много ценни помощници, ако знаеш как да се възползваш от уменията им. А Нют определено знае.

Освен тях обаче ще видите истинска палитра от впечатляващи създания – летящи, плуващи, понякога хапещи, но най-често толкова очарователни, колкото е Нют.

Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.