5 красиви места, които мечтаем да посетим през есента

Pinterest LinkedIn +

"Есента е втората пролет – всяко листо е цвете" - е казал френският писател Албер Камю. В този златен сезон ви представяме 5 красиви места, които си струва да посетите.

Тоскана – Раят на Земята

Тоскана е чудесна за ваканция през есенните месеци, защото все още е сравнително топло, новата реколта от грозде е готова и италианските туристи не са там. По това време на годината ще се насладите на уникалните фестивали на виното и ще се опияните от дегустации на вина, музика, танци, както и от нестихващата романтика на Италия.

Санторини

През есента тълпата бавно започва да намалява, дните стават по-прохладни, а залезите - вълшебни. Ако сте почитатели на гръцката кухня, музика и нрав, съчетани с по-спокойните почивки, това е вашата дестинация за есенните месеци.                      

Малта

Република Малта е красива островна държава, разположена на юг от Италия, на изток от Тунис и на север от Либия. Заслужава си да бъде посетена заради вълшебното крайбрежие с изумителни скални образования, старинните градове, археологическите останки и прекрасната природа. Сред забележителностите, които не трябва да пропускате са: Столицата Валета, Остров Гозо, Тихият град Мдина, Синята Лагуна, Храмовете Аджар Им и Мнайдра и селото на Попай. Малтийската кухня също не е за пропускане. Насладете и се!

Сицилия

Чудесна комбинация от исторически забележителности и красиви плажове. Ще се насладите на великолепните кристални води на острова и на величествения вулкан Етна. Не пропускайте да посетите столицата Палермо - един от най-колоритните градове в Сицилия. Ще се потопите в атмосферата на Средновековието.

Нова Англия

Безспорно това е мястото с най-красива есен и грандиозни пейзажи. Изобилие от огнени цветове. Фермите са пълни с боровинки, тикви и всевъзможни сезонни плодове и зеленчуци. Спокойно можете да кажете, че сте били в най-красивата част на САЩ.

Сподели.